Η δεξίωση είχε διπλό μήνυμα

Μπορεί η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ να γιορτάζεται σήμερα, αλλά η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα μας τη γιόρτασε την Τρίτη 2 Ιουλίου. Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σμιθ (φεύγει περίπου σε έναν μήνα) και η σύζυγός του είχαν ντύσει τους κήπους στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας (μπλε, κόκκινο, άσπρο), μπαλόνια στα ίδια χρώματα κυριαρχούσαν, σημαίες των ΗΠΑ υπήρχαν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία, ενώ ακόμη και τα γλυκά παρέπεμπαν στα εθνικά χρώματα της Αμερικής. Στο κέντρο είχε τοποθετηθεί η αστερόεσσα με τη γαλανόλευκη και οι διάφοροι υψηλοί προσκεκλημένοι φωτογραφίζονταν με τον πρέσβη και τη σύζυγό του εκεί. Την πόρτα της πρεσβείας πέρασαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου κ.ά.

Να σημειώσουμε ότι ο απερχόμενος πρέσβης πριν από λίγες ημέρες είχε κατεβεί στον Πειραιά, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε επισκεφτεί τη Λαμία, χωρίς να παραλείψει να δοκιμάσει τοπικές γεύσεις σε φημισμένη ταβέρνα στην πλατεία Λαού.

Συγκινημένος, ο κ. Σμιθ αποχαιρέτησε τη χώρα μας, αφού σε ένα μήνα αποχωρεί, και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει ως επισκέπτης.

Το ενδυματολογικό στιλ ήταν casual chic, ενώ λευκή φούστα, όμως φαρδιά και πλισέ, στο ύψος του γόνατου επέλεξε και η πάντα χαμογελαστή Ολγα Κεφαλογιάννη, που για μια ακόμη φορά κατέφυγε στην ασφαλή επιλογή του ασπρόμαυρου και απέφυγε τη στενή γραμμή στη φούστα.

Δίπλα σε όλους τους καλεσμένους έλαμπε συνεχώς χαμογελαστή η σύζυγος του πρέσβη, με το στενό σατινέ φόρεμά της στο αγαπημένο της χρώμα, μπλε ρουαγιάλ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα