Το διπλό (πράσινο) χτύπημα

Οι κύριες επιλογές για το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό υλοποιούνται βήμα βήμα, παρά τα εμπόδια που συνεχίζουν να βρίσκονται στον δρόμο του. Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μέντες ντα Σίλβα, με εξαιρετικά γρήγορες κινήσεις ο Ελληνας προπονητής πήρε το τελικό ΟΚ και από τον διακαή πόθο του για την επίθεση, τον Σουηδό Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έφτασε χτες στην Αθήνα για να συμφωνήσει και να υπογράψει μετά τις σημερινές ιατρικές εξετάσεις για τρία χρόνια, αφού έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο.

Την ίδια ώρα, η απάντηση του Γιώργου Καραγκούνη ήταν αρνητική. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα επιστρέψει, επήλθε χτες η ανατροπή, καθώς ενημέρωσε τον Νίκο Νταμπίζα ότι δεν θα ενταχθεί στους «πρασίνους». Η Φούλαμ, αν και τον αποχαιρέτησε στη λήξη της συνεργασίας τους, φέρεται να του έχει προσφέρει νέο συμβόλαιο ενός χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της απόφασής του έχει να κάνει με τη συμφωνία της Φούλαμ να κρατήσει προπονητή τον Μάρτιν Γιολ, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον αρχηγό της Εθνικής. Στο «τριφύλλι» ψάχνουν εναλλακτική, καθώς μετά και τον Φάλκενμπουργκ ακόμα ένας δημιουργικός μέσος αρνείται να φορέσει τα πράσινα.

Εν τω μεταξύ, ο 31χρονος Ολλανδός αμυντικός μέσος Μέντες ντα Σίλβα, που είχε φτάσει από τη Δευτέρα κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα, ανακοινώθηκε χτες από την ΠΑΕ. Ο παίκτης έγινε ο δεύτερος και ανεπίσημα ο τρίτος (με τον Κουτρουμπή να μην έχει ανακοινωθεί) παίκτης που αποκτά ο Παναθηναϊκός. Εμεινε ελεύθερος τον Φεβρουάριο από τη Σάλτσμπουργκ, λόγω τραυματισμών, και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αναστασίου, ο οποίος μίλησε σε ολλανδικό σάιτ: «Με την εμπειρία και τη διορατικότητά του, θα είναι πολύ σημαντική παρουσία για μας». Ο Αναστασίου μίλησε και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Το πλάνο μας είναι να πάρουμε 4-5 νέους παίκτες. Δεν μπορώ να πω εάν θα πάρουμε περισσότερους με παρελθόν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν καλό, γιατί θέλω το ολλανδικό 4-3-3. Θα εξαρτηθεί από το μπάτζετ». Ο Μέντες λίγο πριν αναχωρήσει χτες για την προετοιμασία έγραψε στο twitter: «Μπαίνω σε μια νέα περιπέτεια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Σε ό,τι αφορά τους ανασταλτικούς μέσους, η απόκτηση του Μέντες δεν κλείνει την πόρτα στον Ντιαρά, ενώ στο «τριφύλλι» επιμένουν για την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού του Αγιαξ Τζέφρι Καστιγιόν. Επίσης εξετάζεται η αγορά του Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ, ενώ το κεφάλαιο κεντρικός αμυντικός αναμένεται να μείνει ανοικτό αρκετό καιρό ακόμα. Η περίπτωση του Κίβου δεν ισχύει.

«Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μη φοβηθείτε, ακόμα και αν κάνετε λάθος» είπε ο Αναστασίου στους παίκτες στη χτεσινή προπόνηση, πριν από το φιλικό με την Ερασιτεχνική Πρεσβάικ. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε και για την παρουσία του στο φιλικό του Αγιαξ προς τιμήν του Σζιακ Σβαρτ και τόνισε ότι όλοι οι αστέρες του «Αίαντα» τού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα του αποστολή.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα