Αναρχικοί με νεοκλασσκό

Μια εξαιρετικά περίεργη αλλά και σοβαρή καταγγελία (εάν επιβεβαιωθεί το περιεχόμενό της) βρίσκεται ήδη στα χέρια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Οι αποστολείς υπογράφουν ως «Φοβισμένοι κάτοικοι περιοχής Εξαρχείων». Στην καταγγελία αναφέρονται επί λέξη στα εξής: «Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, σας πληροφορούμε: Στα Εξάρχεια, στην οδό Ζαΐμη 11, υπάρχει ένα νεοκλασικό κτίριο, για την αποκατάσταση του οποίου το υπουργείο Πολιτισμού διέθεσε 500.000 ευρώ. Το κτίριο αυτό ανήκει στην ΕΣΗΕΑ, η οποία το είχε “παραχωρήσει” σε αναρχικά στοιχεία, τα οποία το έχουν καταστρέψει. Στα υπόγεια του κτιρίου αποθηκεύονται λαθραία τσιγάρα (τα οποία καθημερινά πωλούν αλλοδαποί στην οδό Στουρνάρη), βόμβες μολότοφ και διάφορες “ουσίες”. Να συγχαρείτε λοιπόν τον “Συριζαίο” πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη».

Ο κ. Κεδίκογλου (ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής) οφείλει να διερευνήσει την καταγγελία. Με έναν απλό τρόπο. Να την αποστείλει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες τους μπορούν να κάνουν τη διασταύρωση και την επαλήθευση.

Ο προβληματισμός για το εν λόγω νεοκλασικό στην καρδιά των Εξαρχείων διογκώνεται, αφού σε περιήγηση στο διαδίκτυο εντοπίζονται φωτογραφικά ντοκουμέντα. Σύμφωνα με αυτά (εάν πράγματι οι φωτογραφίες αφορούν το συγκεκριμένο κτίριο), το εσωτερικό του είναι κυριολεκτικά «βομβαρδισμένο».

Αναποδογυρισμένοι καναπέδες, πολυθρόνες και σαλόνια, αλλά και παλιά έπιπλα μεγάλης αξίας, ξεχαρβαλωμένες πόρτες, σπασμένα παράθυρα, διαλυμένες οικιακές συσκευές. Αντιθέτως, η πρόσοψή του είναι άρτια διατηρημένη. Εκεί έχει αναρτηθεί ένα πανό με το σήμα των αναρχικών σε μαύρο και κόκκινο φόντο. Πάντως καταληψίες ισχυρίζονται ότι τις φθορές τις έκανε η Αστυνομία σε παλιά έφοδο.

Πριν από τρία χρόνια σε είσοδο εκεί των αστυνομικών Αρχών είχαν εντοπισθεί αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες και γάντια, ενώ στον χώρο υπήρχε μεγάλος αριθμός από μπουκάλια. Υπήρχε εικασία από τις Αρχές ότι αποτελούσαν προπαρασκευαστική ύλη για κατασκευή μολότοφ στις διάφορες νυχτερινές επιδρομές που κατά καιρούς πραγματοποιούσαν αντιεξουσιαστικοί πυρήνες σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα