Ενισχύεται το μέτωπο «Ποτέ την Κυριακή»!

«Nα αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» ζητούν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι από την κυβέρνηση. Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι) συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για τη διαφύλαξη της Κυριακής – αργίας.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή και οι οργανώσεις εξέφρασαν, για μία ακόμη φορά, τη διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για τη διαφύλαξη της Κυριακής – αργίας στον κλάδο του εμπορίου, διότι, όπως εκτιμούν, τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς προς όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ή όχι αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή. Η κατεύθυνση είναι να πάμε σε μια καινούργια εικόνα, γιατί το χρειαζόμαστε για λόγους ανταγωνιστικότητας, για λόγους που σχετίζονται με τον τουρισμό, για λόγους ενίσχυσης της αγοράς» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η συζήτηση επιδιώκεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Το θέμα της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την τρόικα και ενδέχεται να περιληφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, περιλαμβάνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εμβαδού έως 250 τ.μ., που δεν ανήκουν σε αλυσίδες, όλες τις Κυριακές του έτους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα