Κατάστηθα χτύπησαν τους δυο Αλβανούς!

Κατάστηθα δέχτηκαν τα πυρά των αστυνομικών της ΕΚΑΜ το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, όπως προκύπτει από τη νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο 25χρονος δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων Εντισον Λίκα έφερε τουλάχιστον τέσσερα διαμπερή τραύματα στο στήθος, ενώ ο θείος του, ο Φλαμούρ Λίκα, επτά διαμπερή τραύματα στη θωρακική χώρα. Επιπλέον, ο 25χρονος έφερε τραύματα στο σώμα του, καθώς πήδηξε στον γκρεμό για να αποφύγει τη σύλληψη, όταν έπεσε στην ενέδρα των πάνοπλων αστυνομικών. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ είχαν καλή οπτική επαφή με τους δύο δραπέτες και δεν τους άφησαν περιθώριο αντίδρασης, όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν. Σε ταξιδιωτικό σάκο εντοπίστηκαν και δύο ζευγάρια κιάλια, τα οποία τους βοηθούσαν να εντοπίζουν τα αστυνομικά μπλόκα, τουλάχιστον την ημέρα.

Μετά τον θάνατο του Εντισον Λίκα η Αστυνομία έχει διαμορφώσει εικόνα (πάντα επί χάρτου) για τους υπόλοιπους έξι καταζητούμενους. Παρά τη γιγάντια αστυνομική επιχείρηση, από τους συνολικά επτά ασύλληπτους κακοποιούς των Φυλακών Τρικάλων οι έξι παραμένουν άφαντοι. Τρεις από αυτούς, ο 36χρονος Mάριο Κόλα, ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα και πιθανόν ο «ιχνηλάτης» Αντμίρ Μουρατάι εξακολουθούν να κρύβονται κάπου ανάμεσα σε Αιτωλία, Φωκίδα ή Ευρυτανία.

Η χθεσινή εύρεση των δύο κλεμμένων αυτοκινήτων στην Περιθιώτισα Φωκίδας δείχνει ότι οι δράστες τα είχαν καμουφλάρει είτε για να τα ξαναχρησιμοποιήσουν είτε για να μη δώσουν στόχο για το πού κινούνται. Το υπηρεσιακό συμβατικό μπλε Ford Focus του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε αφαιρεθεί (ξημερώματα 17ης Ιουνίου) από τους πέντε φονιάδες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, βρέθηκε κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση. Το λευκό φορτηγό αυτοκίνητο Mitsubishi, που είχε κλαπεί (ξημερώματα 20 Ιουνίου) από οικία στη Φιλοθέη Φωκίδας, βρέθηκε επίσης καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι οι δράστες μετά την αφαίρεση του αυτοκίνητου από τη Φιλοθέη κινήθηκαν προς τη Ναυπακτία, όπου πλησιάζοντας, μετά τη γέφυρα Ρέρεσι, σε αστυνομικό μπλόκο, έκαναν αναστροφή. Γι’ αυτό και θεωρούν ότι με τα πόδια είναι φύσει αδύνατον να απομακρύνθηκαν από την ευρύτερη τροχιά της Ρούμελης και εξακολουθούν να κρύβονται εκεί. Εκτός εάν υποστηρικτική δύναμη τους φυγάδευσε κάτω από τη μύτη των διωκτικών δυνάμεων.

Γιώργος Μεστός, Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα