Η αναγνώριση των «Ηρώων»

Η τηλεθέαση έφτασε στο 20%, αλλά η συγκίνηση στο 100%!Μια λαμπρή εκδήλωση με τίτλο «Ηρωες ανάμεσά μας, η αναγνώριση» διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» το κανάλι του Αμαρουσίου, την οποία και παρακολουθήσαμε και ζωντανά από τη μικρή οθόνη του ΑΝΤ1.

Ο Σάκης Ρουβάς -πιο γοητευτικός από ποτέ ντυμένος στο μαύρο του σμόκιν-, αν και εμφανώς στρεσαρισμένος, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά σαρδάμ, παρέδωσε με ένα φωτεινό χαμόγελο τα δέκα βραβεία που έκλεψαν τα συναισθήματά μας…

Δέκα βραβεία αλληλεγγύης σε ξεχωριστούς συνανθρώπους που έκαναν τη διαφορά για την προσφορά και το έργο τους.

Το χειροκρότημα ήταν πολύ ζεστό, αφού στο κάλεσμα του AΝΤ1 ανταποκρίθηκε πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό χώρο.

Με δάκρυα στα μάτια οι δέκα ήρωες πήραν τα βραβεία στα χέρια τους, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και προσκαλώντας και άλλες δυνάμεις στους συλλόγους τους, ώστε ο ενικός να γίνει πληθυντικός και το εγώ εμείς…

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού, οι υπουργοί Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μιχελάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωστής Χατζηδάκις Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύσσωμο το ανθρώπινο δυναμικό του καναλιού έδωσε το «παρών»: Ο Σπήλιος Χαραμής, ο Γιάννης Λάτσιος, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Μαρία Χούκλη, ο Στρατής Λιαρέλλης, ο Θανάσης Πάτρας και η Νάντια Μπουλέ. Εκεί ήταν ο Γιάννης Σμαραγδής, η Μαίρη Συνατσάκη, η Κατερίνα Στανίση, ο Σπύρος Σούλης, η Κρυσταλλία, η Βάνα Δημητρίου, η Ζέτα Δούκα, ο Κώστας Κρομμύδας, η Λάουρα Νάργες και πολλοί άλλοι.

Με το που τελείωσε η συγκινητική εκδήλωση κατά τη 1 τα ξημερώματα, στον έβδομο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», παραχωρήθηκε μια πολύ ωραία δεξίωση με εξαιρετικά εδέσματα.

Παρ’ όλη την όμορφη βραδιά και την ουσία της αποστολής της, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις χιλιοπαιγμένες επαναλήψεις και αυτό είτε σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει είτε ότι η βραδιά χρειαζόταν μια πιο γρήγορη σκηνοθεσία.

Ποιοι πήραν τα βραβεία;

Ο Περικλής Καλόπουλος, που έσωσε με κίνδυνο της ζωής του την Αντιγόνη Σιδηροπούλου και τους άλλους τρεις επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους. Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ευκαρπίας, που το 2008 βοήθησε έναν 14 χρόνο μαθητή του να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση εκτός Ελλάδος. Η Νάσια Παστού και η Τερέζα Περάκη, που φροντίζουν στην Κρήτη άπορες οικογένειες και μοιράζουν τρόφιμα. Ο Δημήτρης Σοφός, που έφτιαξε από το μηδέν τη δική του ομάδα πυρόσβεσης, για να προστατεύσει το δάσος του Κουβαρά, και βοήθησε τρεις πυροσβέστες που είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες. Η Μαρία Λουμάκη, που αφοσιώθηκε στα παιδιά των χωριών SOS. Ο παπα-Στρατής Δήμου, που δημιούργησε στη Λέσβο μια «Αγκαλιά» για τους λαθρομετανάστες. Οι «Μικροί Ηρωες της Οιχαλίας Τρικάλων», που έφτιαξαν την ταινία «Κλειώ», αναδεικνύοντας ότι στο χωριό τους τα παιδιά μένουν με τους παππούδες, γιατί οι γονείς τους είναι μετανάστες, ο άνεργος Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που ίδρυσε την κοινωνική κουζίνα για τους απόρους «Ο άλλος άνθρωπος». Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, καρκινοπαθής, που ίδρυσε τον σύλλογο «Μείνε δυνατός», με σκοπό την υποστήριξη των ασθενών με την ίδια πάθηση, και η Ματίνα Βαβούλη, η προϊσταμένη στο 7ο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ζώνη Ασπροπύργου, όπου φοιτούν κατά 80% μαθητές Ρομά, γιατί εκείνη κατάφερε να τους συγκεντρώσει. Ολοι τους μας έδωσαν μαθήματα γενναιοδωρίας και ανιδιοτελούς αγάπης.

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα