Τρέχουν για την Αλβανία!

Αντάρτικη έξοδο από τα Ακαρνανικά Ορη έκαναν χθες τα ξημερώματα τρεις Αλβανοί δραπέτες που αναζητούσε η Αστυνομία σε ορεινά χωριά, στα σύνορα με την Ευρυτανία.

Οι ένοπλοι συμμορίτες έσπασαν τα αστυνομικά μπλόκα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα και έφθασαν, γαζώνοντας περιπολικό έξω από την Αρτα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, επιχειρώντας να διαφύγουν από τη χώρα. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι ο Μάριο Κόλα και ο συνεργάτης του Ιλιρ Κούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφασισμένοι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι εάν έμεναν στην περιοχή κοντά στον Προυσσό (υπήρχε έντονη φημολογία ότι τις προηγούμενες μέρες κρύβονταν σε σπηλιά στην περιοχή «Αργυρό Πηγάδι» Θέρμου ή σε κοντινό χωριό σε σπίτια συμπατριωτών τους), θα τους σκότωνε η ΕΚΑΜ.

Αιφνιδίασαν τις Αρχές, κατέβηκαν πεζοί στο χωριό Παραβόλα, προσέγγισαν αγροτική οικία, έκλεψαν ένα αγροτικό Navara, προσπέρασαν το Αγρίνιο και βγήκαν στην Εθνική Οδό.

Στον κόμβο Αγγέλη, έξω από την Αρτα, απόσπασμα περιπολικού προσπάθησε να τους σταματήσει. Δύο άτομα έβγαλαν τα χέρια από το παράθυρο και άρχισαν να γαζώνουν με Καλάσνικοφ ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με τους αστυνομικούς να κρύβονται πίσω από τρύπιες λαμαρίνες. Στη συνέχεια παράτησαν το όχημα στη Φιλιππιάδα και έκλεψαν ένα κόκκινο Ford, το οποίο εγκατέλειψαν έπειτα από λίγο για να συνεχίσουν πάλι πεζοί. Οι έρευνες έως αργά το βράδυ της Παρασκευής εστιάζονταν στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα στη Γλυκή, στα όρη της Παραμυθιάς και στην Τύρια Θεσπρωτίας.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι πεπεισμένοι (χωρίς να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο) ότι ο Κόλα και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Αλβανία. Για τον λόγο αυτόν ζητήθηκε η συνδρομή της αλβανικής αστυνομίας.

Κατά πληροφορίες που μετέδιδαν τα τοπικά μέσα, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δραπέτες να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο όρος Χιονίστρα, πάνω από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, και επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο όρος Γκορίλας, που έχει δάσος και πυκνή βλάστηση.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα