Τα «γυρίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα Λαγκάρντ

Γνώμη και όχι πόρισμα κατέθεσε για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τα μέλη της πλειοψηφίας, που υποστήριζαν ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην Προκαταρκτική «συνελήφθησαν» ανέτοιμοι και απροετοίμαστοι.

Σύμφωνα με τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, από την έρευνα της Επιτροπής προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί κατά του κ. Παπακωνσταντίνου ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, τα οποία έχει συμπεριλάβει στο πόρισμά της και η πλειοψηφία.

Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της πλαστογραφίας και όχι της νόθευσης εγγράφου, ενώ στο κατηγορητήριο ζητά να συμπεριληφθεί και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, αδίκημα που δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας.

Ευθύνες για Βενιζέλο

Οσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν επιβάλλεται να συζητηθεί η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για την τέλεση των ίδιων αδικημάτων» (με αυτά που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου) εκτός από την πλαστογραφία.

Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Ολομέλεια, δεν το κάνει παραπέμποντας στο απώτερο μέλλον. Από τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπει και μια μικρή αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι «ενισχύθηκαν τα στοιχεία ευθύνης του από τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε σε άλλο ένα μονότονο και χιλιοπαιγμένο κατηγορητήριο κατά του προέδρου της Επιτροπής και της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τα τρία κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) ότι λειτουργούσαν ως «μπλοκ». Οπως όλα δείχνουν, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη- καθυστερεί την κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος, η οποία παραπέμπεται πιθανότατα για το απόγευμα της μεθεπόμενης Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα