Ο Γιοργκ Ασμουσεν προτιμά να ισχύσει πιο νωρίς το πλαίσιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων

Ταχύτερη υιοθέτηση του νέου θεσμικού πλαισίου, που θα προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων, επιθυμεί ο Γερμανός αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν. Μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters διαφώνησε με το χρονοδιάγραμμα που έχει υιοθετηθεί για να ισχύσουν οι νέοι κανόνες.

Χαρακτήρισε θετική την εισήγηση του Ευρωκοινοβουλίου, το bail-in να τεθεί σε ισχύ το 2016, αλλά υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερα αυτό να γίνει από το 2015. Σήμερα η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή της για την ενιαία Αρχή εκκαθάρισης τραπεζών. Στο χθεσινό EcoFin, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε «η Κομισιόν να είναι πολύ προσεκτική στην πρότασή της και να τηρήσει τα όρια της ευρωπαϊκής συνθήκης». Προσέθεσε ότι «η Γερμανία είναι έτοιμη για τροποποιήσεις στη συνθήκη, αλλά από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει, πρέπει να την τηρούμε».

Αντίθετα ο Γάλλος συνάδελφός του, Πιέρ Μοσκοβισί, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία εντός του έτους. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, καθώς αμφίβολο είναι αν η ΕΚΤ θα είναι έτοιμη να αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών.

πηγή: www.parapolitika.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα