Το σχέδιο πτήσης της ΑΕΚ

Αποφασισμένος, ενωτικός, έτοιμος για τη νέα πρόκληση, να οδηγήσει την ΑΕΚ εκ του ασφαλούς στη νέα εποχή της αναγέννησης, και βέβαιος για την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο «τίγρης», σε ειδική εκδήλωση στο Τατόι Club, παρουσίασε τους συνεργάτες του, το πλάνο της επόμενης μέρας στον σύλλογο, με εκείνον μπροστάρη, τονίζοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητη η συστράτευση. Συγκινητικό εξάλλου ήταν το βίντεο που προβλήθηκε πριν από την ομιλία Μελισσανίδη και την παρουσίαση τεχνικού και διοικητικού τιμ. Στο πεντάλεπτο ειδικό αφιέρωμα υπήρχε εκτενής αναφορά στις ρίζες της ΑΕΚ, στα 90 χρόνια από την ίδρυσή της, που συμπληρώνονται το 2014, και φυσικά στην προσφυγιά.

Εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις αναμνήσεις, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ακολούθως, αποκάλυψε: «Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι Αγιά Σοφιά». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «το νέο ξεκίνημα είναι διαφορετικό. Είναι από το μηδέν και με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος με αυτήν την οδυνηρή κατάληξη της απαραίτητης αυτοκάθαρσης. Διάβασα για τον Μελισσανίδη, πως πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε. Κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμιά ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες, όχι οι ιδέες».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη διάρκεια της ομιλίας οριοθέτησε το διπλό στοίχημα: «Ο πρώτος στόχος είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν, σε στέρεες βάσεις, με βαρύτητα στις ακαδημίες. Η ΑΕΚ να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που θα βασίζεται στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, όπως ακούσαμε και στο βίντεο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γι’ αυτούς τους δυο στόχους μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης, αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ ανήκει σε όλους, έχουμε ανάγκη την ενότητα. Θέλουμε να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές ΑΕΚτζήδων. Να φτιάξουμε νέες γενιές. Θα είναι ένα παλάτι για την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα γίνει επίσης μουσείο για την ΑΕΚ και την προσφυγιά. Ούτε έξτρα χώρους θέλουμε ούτε εμπορική χρήση ούτε σούπερ μάρκετ». Χθες μάλιστα υπήρξε συνάντηση του «Τίγρη» με τον Ιταλό αρχιτέκτονα Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι και οι εξελίξεις προχωρούν.

Εστειλε επιπροσθέτως το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση: «Εκτός ΑΕΚ ασχολούνται πολύ με το νέο ξεκίνημα. Διακρίνω μικροπανικό. Να μην ανησυχούν, δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Οταν χρειαστεί, θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ είναι τα τρία γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Οταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω, πρώτος». Απαντώντας κατόπιν σε σχετικές ερωτήσεις εξήγησε ότι «και ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου και πολλοί ακόμη θέλουν να βοηθήσουν να φτιαχτεί το γήπεδο. Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Βάλαμε τελεία, ξεκινάμε από την αρχή. Με τα παλιά δεν βγαίνει τίποτα, διχόνοια βγάζουμε. Στη Γ’ Κατηγορία, και εγώ να παίξω, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα με μέλλον».

Διαρκείας από 150 έως 4.000 €

Μαζική συμμετοχή του κόσμου στη νέα προσπάθεια, προαναγγέλλοντας το ξεκίνημα της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, ζήτησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας άλλωστε είναι ενδεικτικό για την αλλαγή σελίδας στον σύλλογο: «Πιάστε θέση, ξεκινάμε». Και μάλιστα στην ανάλογη φωτογραφία απεικονίζονται οι Μπάγεβιτς, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Ζήκος και Μπορμπόκης να παίζουν ξύλινο ποδοσφαιράκι! Από σήμερα οι οπαδοί της ΑΕΚ μπορούν να προμηθεύονται την κάρτα τους και αυτόματα θα εγγράφονται ως μέλη της Ερασιτεχνικής. Το φτηνότερο εισιτήριο διαρκείας (για το ΟΑΚΑ και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής) κοστίζει 150 ευρώ και η τιμή φτάνει ακόμη και τις 4.000 ευρώ. Τα μισά από τα έσοδα προορίζονται απευθείας για τον «κουμπαρά» που αφορά το «νέο παλάτι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οχι για οικονομικούς λόγους, αλλά για την ανάγκη επιβεβαίωσης της συμμετοχής και της συνολικής προσπάθειας από το μηδέν.

Μπάγεβιτς: «Μας λείπει το σπίτι μας»

Αμέσως μετά την ομιλία του «τίγρη» και εξερχόμενος της αίθουσας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (που έχει αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή) ανέφερε συγκινημένος: «Μας λείπει το σπίτι μας. Θέλουμε το γήπεδό μας. Αυτά που είπε ο κ. Μελισσανίδης, αυτά θα γίνουν. Δυστυχώς, φτάσαμε εδώ και η ΑΕΚ έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα η οποία θα είναι πάλι δυνατή, όπως πριν. Να γίνει όπως τη γνώρισα εγώ. Εχουμε πολύ καλούς συνεργάτες, που έχουν προσφέρει στην ΑΕΚ. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα συσπείρωσης. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλους μας. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Εχουμε όρεξη, δύναμη για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Τα συναισθήματα είναι δικά μου. Δεν θέλω να τα δείξω».

Να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση, στην πρώτη γραμμή μάλιστα, ήταν μεταξύ άλλων οι Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Καραφέσκος, Μίμης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιάρτας, Μιχάλης Κασάπης, Ηλίας Ατματσίδης και Στέλιος Μανωλάς. Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν ήταν εφικτό να παραβρεθεί. Στα μεταγραφικά πάντως, μετά τον Αλβανό Ράμα και τον Βόσνιο Μούργκα, ο «Δικέφαλος» φημολογείται ότι κοιτάζει την περίπτωση Κιρόφσκι (από τον Ηρακλή). Ο Καρυπίδης ωστόσο συμφώνησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν γέφυρες επαναπροσέγγισης με τους Φούντα – Μπουγαΐδη. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Γιάννης Καραλής βρίσκονται κοντά σε Μπράντφορντ και Παναιτωλικό, αντίστοιχα. Παράλληλα, η Ιντερ προσπαθεί να κάνει δικό της τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Χετεμάι, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Κιέβο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα