Εκπτώσεις: Μικρό «φως» στο τούνελ!

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της χώρας εν όψει των θερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις «βλέπουν» την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο ως ευκαιρία να έρθει η… άνοιξη στα «νεκρά» ταμεία τους, στο εξαιρετικά δύσκολο τοπίο της συνεχιζόμενης ύφεσης. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν προχωρήσει σε γενναίες προσφορές, σε μια προσπάθεια να «ζεστάνουν» το καταναλωτικό κοινό.

«Ο τζίρος πολλών επιχειρήσεων έχει καταγράψει μείωση της τάξης του 60% κατά την πενταετία της κρίσης. Ωστόσο όσοι έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει τον αγώνα επιβίωσης προσπαθούν τώρα να σταθεροποιηθούν, να αποκωδικοποιήσουν τις αλλαγές και να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα της αγοράς, αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας του Ελληνα καταναλωτή» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο Νίκος Γιαννέτος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και ιδιοκτήτης καταστήματος στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το κλίμα φέτος είναι σχετικά βελτιωμένο και υπάρχει μια μικρή -αλλά ζωτικής σημασίας- άνοδος» συμπληρώνει. Οσον αφορά τα ποσοστά στα οποία θα κυμανθούν οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, ο κ. Γιαννέτος εκτιμά ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του θα τολμήσουν να ξεπεράσουν το 50%, αν και, όπως τονίζει, το ποσοστό της έκπτωσης είναι μια σχετική έννοια, η οποία καθορίζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καλεί εμπόρους και καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τους επισημαίνει ιδίως τέσσερα σημεία: Την αναγραφή διπλής τιμής στα προϊόντα (της παλιάς και της νέας, μετά την έκπτωση), την καθαρή αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης, το γεγονός ότι η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης και, τέλος, την ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη (κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται στην αναγγελία οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά).

Άγγελος Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα