Μαύρος καπνός πάλι στην «χρυσή» Ιερισσό

Αναβρασμός επικρατεί στην Ιερισσό, που από την Τετάρτη, μέρα προφυλάκισης ακόμα δύο Ιερισσιωτών, κατηγορούμενων για την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Χθες, έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, το συντονιστικό των φορέων και των επιτροπών αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού αποφάσισε να καλέσει τον κόσμο της Χαλκιδικής σε πορεία τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στον Πολύγυρο, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση και το Δικαστικό Μέγαρο. Σκοπός, να δηλώσουν οι κάτοικοι της περιοχής την οργή τους για τις δύο τελευταίες προφυλακίσεις, καθώς τις θεωρούν άδικες και αυθαίρετες, χωρίς βάση και αποδείξεις. «Θα βρεθούμε τη Δευτέρα όλοι μαζί στον Πολύγυρο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για όλα αυτά που γίνονται» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Τόλης Παπαγεωργίου.

Τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα και μετά τα επεισόδια που συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας, όπου υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ κατοίκων που διαδήλωναν για τις δύο προφυλακίσεις, κλείνοντας τον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας, και αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα κατά τα επεισόδια συνελήφθη ένας 73χρονος ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Πάντως ο 17χρονος γιος του ενός εκ των δύο προφυλακισθέντων που είχε συλληφθεί προχθές το μεσημέρι, όταν επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσει τον πατέρα του, αφέθηκε ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της Ιερισσού αποφάσισαν να ανοίξουν τα μπλόκα στις δύο εισόδους του χωριού, όπου είχαν στηθεί οδοφράγματα την Τετάρτη, και να επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων, καθώς έκριναν ότι η Ιερισσός δεν πρέπει να αποκλειστεί ξανά. Παρά ταύτα, θα υπάρχουν συνεχής παρουσία στα σημεία αυτά και επαγρύπνηση. Οι Ιερισσιώτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τις δύο τελευταίες προφυλακίσεις να περάσουν έτσι, αφού θεωρούν ότι η απόφαση για αυτές εκπορεύεται από πολιτικές εντολές. «Οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, στοιχεία που αποτελούν προϋποθέσεις προφυλάκισης» σημειώνουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα