Λιμάνι – σταυρόλεξο για τα κρουαζιερόπλοια!

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται το θέμα των εγκαταστάσεων υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο φαληρικό μέτωπο! Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με την παραλία (ήταν υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας) τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον, αλλά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι επιχειρηματίες της κρουαζιέρας επιμένουν για το Φάληρο!

Ετσι, την ώρα που ο ΟΛΠ προχωρεί σε έργα για τη δημιουργία νέων προβλητών για τα κρουαζιερόπλοια, οι επιχειρηματίες της κρουαζιέρας, οι οποίοι θέλουν τη λύση των εγκαταστάσεων του Φαλήρου, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και φαίνεται ότι έμειναν ικανοποιημένοι.

Οι επιχειρηματίες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσής τους Θεοδ. Κόντες, πιστεύουν ότι «ο Πειραιάς έχει μεν τον πρώτο λόγο, αλλά η εξέλιξη, ο όγκος και το είδος των νέων κρουαζιερόπλοιων δείχνουν ότι χρειάζονται και νέες εγκαταστάσεις υποδοχής».

Χθες, πάντως, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε τη συνέχιση του έργου «Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Αγίου Νικολάου». Με τη λειτουργία δύο νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, οι συνολικές θέσεις κρουαζιέρας αυξάνονται σε 11 μέσα στο 2014, ενώ μετά την έγκριση από την Ε.Ε. και των νέων κρηπιδωμάτων για πλοία νέας γενιάς (2-3), με επιδότηση μάλιστα 95%, οι θέσεις θα αυξηθούν από το 2016 σε 14.

«Χαρούμενος» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες και ο Ν. Μηταράκης, ο οποίος, πάντως, όπως και οι επιχειρηματίες, δεν μιλάει πια για «λιμάνι» αλλά για «εγκαταστάσεις».

«Με μεγάλη χαρά δέχθηκα σήμερα το προεδρείο της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων. Επικεντρωθήκαμε στις πολύ μεγάλες προοπτικές που έχουν η Αθήνα και ο Πειραιάς για την προσέλκυση σημαντικού όγκου επιβατών ως βάση εκκίνησης της κρουαζιέρας (home porting). Από τη δική μας την πλευρά, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων» δήλωσε ο υφυπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα