Δημοσκόπηση: Η Μέρκελ δεν κερδίζει αυτοδυναμία, αλλά παραμένει πρώτη

Σταθερός στο 46% παραμένει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, ενώ οι εταίροι τους στην κυβέρνηση, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο όριο εισόδου στην Βουλή, με 5%.

Από την άλλη πλευρά, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν στο 26% και οι Πράσινοι στο 13%, ενώ η Αριστερά ανεβαίνει κατά μία μονάδα στο 7%.

Η εικόνα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, με δεδομένες τις δηλώσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων ότι δεν θα συνεργαστούν με την Αριστερά, προδιαγράφει το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού είτε μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών είτε μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών – Πρασίνων.

πηγή: www.naftemporiki.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα