Το Σχέδιο Φοίνικας από τους «Πυρήνες»

Χειροπέδες σε δυο 30χρονους αναρχικούς από τη Θεσσαλονίκη πέρασαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προχθές το βράδυ. Ξημερώματα Παρασκευής οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όπου ανακρίθηκαν καθώς σε βάρος τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν στοιχεία που τους συνδέουν με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις… ακόμη και στην Τζακάρτα της Ινδονησίας!

Οπως ανακοινώθηκε χθες, οι δυο 30χρονοι έχουν ενεργό συμμετοχή στο Σχέδιο Φοίνικας.

1) Ειδικότερα, η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη στη Δάφνη (7 Ιουνίου). Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

2) Η δεύτερη αφορά την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου στο Αργός (12 Ιουνίου). Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης.

3) Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, στις 26 Ιουνίου. Αυτήν την ενέργεια είχε αναλάβει η FAI – IRF ως «χειρονομία αλληλεγγύης» στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «ας κάνουμε το Σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».

4) Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά την αποστολή του «παγιδευμένου» φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο και την ευθύνη είχε αναλάβει η FAI-IRF.

Σημειώνεται ότι ο ένας 30χρονος προσήχθη από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης και ο άλλος από τον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ» όπου διέμενε. Και οι δυο τους είχαν έντονη δράση στον αναρχικό χώρο και είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί στο παρελθόν.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα