Μπλακ άουτ σε Υγεία, ΟΤΑ και σιδηροδρόμους

Με απεργιακό μπλακάουτ στον τομέα της Υγείας, στους δήμους και τους σιδηρόδρομους την ερχόμενη εβδομάδα απαντούν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει το πράσινο φως σε καταργήσεις υπηρεσιών και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Χθες το πρωί στους δρόμους βγήκαν ξανά οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες, με τους πρώτους να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία από το κτίριο του δήμου στη Λιοσίων και να φτάνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας. Ανάλογες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια (μηχανοκίνητη πορεία στην Κρήτη κ.ά.). Με «φρένο» στα απορριμματοφόρα και «λουκέτο» στους δήμους απειλεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σημείωσε: «Εχουμε δείξει ότι πονάμε τον κόσμο και δεν θέλουμε να τον ταλαιπωρούμε. Δεν το έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δήμων και να έχουμε δουλειά είναι προτιμότερο να τα κλείσουμε όλα για τέσσερις πέντε μέρες. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα, αλλά γι’ αυτά δεν μιλά κανείς». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, ενώ το 2012 συνταξιοδοτήθηκαν 6.000 εργαζόμενοι, το 2009 έφευγαν 300-500 άτομα, τονίζοντας «η τρόικα θέλει αίμα, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης πρότεινε την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Λουκέτο μπαίνει και στην Υγεία την ερχόμενη Τρίτη αλλά και τη μεθεπόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στις δομές της Πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχει μπει και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο, με 24ωρη γενική απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Χειρόφρενο» τραβούν τα τρένα επίσης την Τρίτη (16/7) λόγω της γενικής απεργίας που αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις καθώς και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιριών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα