Του πέταξε «ακόντιο» και η Σακοράφα

Βυθισμένος στην εσωστρέφειά του βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στον τοίχο από στελέχη της μειοψηφίας (και όχι μόνο) μετά τη λήξη της τρίτης ημέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος. Η ηχηρή παρουσία του Μανώλη Γλέζου το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα και σε άλλα στελέχη του κόμματος να βγουν στο αντάρτικο, μεταξύ των οποίων το μέλος του Αριστερού Ρεύματος Στάθης Κουβελάκης, αλλά και η Σοφία Σακοράφα, η οποία άσκησε «ελεγχόμενη» κριτική προς την ηγεσία, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Την ίδια ώρα, ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παπάς κλήθηκε να απαντήσει στον Μανώλη Γλέζο (ήταν παρών και χθες στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, ευρισκόμενος σε αρκετά πηγαδάκια), υποστηρίζοντας ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έφεραν εδώ ξεχωριστά οι συνιστώσες, τον έφερε η μεγάλη συνισταμένη πολιτική δύναμη που συναντήθηκε με τις προσδοκίες του λαού».

Ειδικότερα, τον χορό άνοιξε χθες ο κ. Κουβελάκης, ο οποίος, αφού επανέφερε την πάγια θέση της αριστερής Πλατφόρμας περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «έλλειμμα αξιοπιστίας» στο κόμμα. «Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για τη σύγκρουση με αφορμή την ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Χρειαζόμαστε μονομερείς κινήσεις, χωρίς να είναι ταμπού η στάση πληρωμών. Είναι όπλο στα χέρια των υποτελών τάξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής των «Ριζοσπαστών» Αντώνης Μαρκόπουλος, λέγοντας ότι το 2009 οι συνιστώσες έσωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί είναι ενωτικά και όχι διαλυτικά στοιχεία». Μάλιστα, κριτική άσκησε σε χαμηλούς τόνους και η Σοφία Σακοράφα, η οποία, παραθέτοντας την ομιλία ενός μέλους της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, που ουσιαστικά είπε ότι δεν του ζητήθηκε ούτε του ανατέθηκε να κάνει τίποτα, τόνισε ότι δεν της «ακούγεται καθόλου αριστερό αυτό». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια για τη νέα Κ.Ε., σημειώνοντας ότι «οι ανατροπές δεν γίνονται από μηχανισμούς, αλλά από τα κινήματα, οι συνειδήσεις δεν σφυρηλατούνται στα γραφεία, αλλά στην κοινωνία».

Στον αντίποδα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ενιαίος εξωτερικά αλλά και συνεκτικός εσωτερικά, «ένα κόμμα δημοκρατικό, μακριά από κλειστά συστήματα μικροεξουσιών».

Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται σήμερα στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει στον Μανώλη Γλέζο, ενώ οι προγραμματισμένες ψηφοφορίες με θέμα την πολιτική απόφαση, τη διακήρυξη και το καταστατικό του νέου κόμματος αποτελούν ουσιαστικά μαζί με την εκλογή της Κ.Ε. τον στόχο του συνεδρίου.

Τέλος, χθες η Ν.Δ. εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες χαρακτήρισε ακραίες, επικίνδυνες, αδίστακτες, με σταλινικές ιδεοληψίες.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα