Η… Οδύσσεια του «Κύκλωπα» με λεωφορείο

Ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη έκανε βόλτα στην Αθήνα με λεωφορείο των οδικών συγκοινωνιών, παρουσιάζοντας τις πρώτες εικόνες από την ομώνυμη θεατρική παράσταση του Εθνικού. Ο πρωταγωνιστής Δημήτρης Πιατάς μαζί με άλλους ηθοποιούς του θιάσου έδωσαν δωρεάν στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μια μικρή γεύση από το έργο που θα κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο στις 2 και 3 Αυγούστου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

Στο πλαίσιο της προώθησης της εν λόγω παραγωγής το Εθνικό «δανείστηκε» το λεωφορείο του ΟΣΥ κι αφού… φόρτωσε τους ηθοποιούς το πρωί του Σαββάτου έκανε τέσσερις στάσεις στην πρωτεύουσα, όπου οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν με πολίτες που ήθελαν να βιώσουν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία δρόμου.

Το λεωφορείο, που ήταν «ντυμένο» με την αφίσα της παράστασης, σταμάτησε στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στο Golden Hall. Σε όλα τα παραπάνω σημεία οι ηθοποιοί, με πρωτοστάτη τον Δημήτρη Πιατά, προσκάλεσαν το κοινό να πάρει μέρος σε ένα δρώμενο με πρόζα, μουσικές και τραγούδια, που «χρωμάτισε» διαφορετικά τη μέρα τους.

Το έργο «Κύκλωψ» είναι το μοναδικό σατιρικό δράμα του Ευριπίδη που έχει σωθεί ακέραιο έως τις μέρες μας και πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του Κύκλωπα Πολύφημου. Οταν ο βασιλιάς της Ιθάκης καταφθάνει στο νησί για να βρει προμήθειες και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την πατρίδα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία, στην οποία η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

Τη θεατρική διασκευή του αρχαίου σατιρικού δράματος υπογράφει ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου σε συνεργασία με τον Σωτήρη Χαβιάρα και τη μουσική ο Δημήτρης Καμαρωτού. Ο Δημήτρης Πιατάς υποδύεται τον «Κύκλωπα Πολύφημο» και τον πλαισιώνουν ο Νίκος Καραθάνος στον ρόλο του «Οδυσσέα» και ο Νίκος Χατζόπουλος στον ρόλο του «Σιληνού».

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα