Ρίχνουν τις τιμές έως και 70%

Να τα δώσουν όλα από την αρχή ετοιμάζονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που ξεκινούν σήμερα τις θερινές εκπτώσεις με χαμηλότερες τιμές έως και 70%. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί από τις προσφορές των προηγούμενων ημερών και η ελπίδα των εμπόρων -που πεθαίνει πάντα τελευταία- είναι να δελεαστούν οι καταναλωτές ώστε να προμηθευτούν τα καλοκαιρινά είδη εν όψει και των θερινών τους διακοπών. Ποντάρουν δε στην καλοκαιρινή διάθεση και την ψυχολογία που αλλάζει με λίγο περισσότερο ήλιο. Πάντως, με δεδομένες τις απογοητευτικές περιόδους εκπτώσεων των προηγούμενων ετών, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κρατούν μικρό καλάθι, αν και προσδοκούν ότι η κίνηση θα τσιμπήσει λίγο.

«Κάναμε όλο τον προηγούμενο καιρό προσφορές, θεωρώ όμως ότι η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων θα φέρει περισσότερο κόσμο στα καταστήματά μας, τουλάχιστον όσους έχουν ακόμα κάποιο διαθέσιμο εισόδημα και περίμεναν τις χαμηλότερες τιμές» σημειώνει στη «δημοκρατία» έμπορος της οδού οδό Μητροπόλεως. Αλλοι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι, αφού θεωρούν πως, με δεδομένο ότι οι προσφορές γίνονται όλο τον χρόνο, οι εκπτώσεις έχουν χάσει τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

«Κάθε φορά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει παρακάτω, ότι φτάσαμε στον πάτο, αλλά η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων είναι πάντα ένα στοίχημα, που τα τελευταία χρόνια όμως το χάνουμε συνέχεια» τονίζει χαρακτηριστικά έμπορος της οδού Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση τα εκπτωτικά ποσοστά αναμένονται μεγάλα σε όλα τα είδη, ακόμα και σε εκείνα, όπως τα υποδήματα, που τα παλαιότερα χρόνια περιορίζονταν σε 15% και 20%.

Πάντως το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σημειώνοντας ότι μπορεί οι εκπτώσεις να είναι ευκαιρία να επωφεληθούν, συχνά όμως κρύβουν παγίδες. Τους καλεί δε να προσέχουν και να μην παρασύρονται από τις πολύ μεγάλες εκπτώσεις, τονίζοντας ότι πολλές φορές στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες, μέσα στα καταστήματα όμως τα ποσοστά είναι διαφορετικά, συνήθως πολύ μικρότερα.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την 31η Αυγούστου.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα