Ο Ορέστης αξίζει πιο πολλά

Απρόσμενη παράταση, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στη μετακίνηση του Ορέστη Καρνέζη στην Ουντινέζε δόθηκε χτες, με αποτέλεσμα ο Ελληνας τερματοφύλακας να περιμένει περισσότερο μέχρι να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Ιταλία. Μέχρι χτες η μεταγραφή έδειχνε δεδομένη, παρ’ όλα αυτά στην απογευματινή συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιάννη Αλαφούζο κρίθηκε ότι η προσφορά των 800.000 ευρώ της Ιταλικής ομάδας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και οι Ιταλοί θα πρέπει να την αυξήσουν. Στο «τριφύλλι» εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τη συγκεκριμένη πώληση, όχι τα 2.000.000 ευρώ της αρχικής κοστολόγησης αλλά τουλάχιστον ένα ποσό κοντά στα μισά, με κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Το ζήτημα είναι πλέον εάν η Ουντινέζε θα μπει στη διαδικασία νέων διαπραγματεύσεων ή θα αποσύρει την προσφορά της. Εάν συμβεί το δεύτερο, τότε αυτή θα είναι η δεύτερη ευκαιρία που χάνεται για τον Καρνέζη, ύστερα από εκείνη της Μπέτις.

Ο διεθνής τερματοφύλακας περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα απαντούσε θετικά στην πρόταση, η οποία παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι στον Νίκο Νταμπίζα από τον ατζέντη του, δίνοντας επίσημη μορφή στο ενδιαφέρον. Ωστόσο, από τους «πρασίνους» κρατούσαν από νωρίς χαμηλούς τόνους και δεν άφηναν να εννοηθεί ότι όλα έχουν τελειώσει. Οι άνθρωποι της Ουντινέζε είχαν ήδη συμφωνήσει με τον Καρνέζη για συμβόλαιο πέντε ετών και ετήσιες αποδοχές 350.000 ευρώ.

Στις άλλες κινήσεις μπορεί ο Παναθηναϊκός να τα έχει βρει με τον Πράνιτς, που ο Αναστασίου ήθελε για την αριστερή πτέρυγα της ομάδας, όμως η πραγματοποίηση της μεταγραφής έγινε σχεδόν αδύνατη, καθώς οι απαιτήσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι υπερβολικές για τα δεδομένα των «πρασίνων». Προχωράει η απόκτηση του επιθετικού Τζέφρι Καστιλιόν, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον Αγιαξ είχαν θετική κατάληξη, αφού η ολλανδική ομάδα δέχτηκε ποσό μικρότερο των 100.000 ευρώ. Ο Καστιλιόν αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών.

Δυσκολότερα είναι τα πράγματα στην υπόθεση του Νάνο. Ο μάνατζέρ του υποστήριζε ότι θα είχε την ελευθέρας του, όμως αυτή δεν έφτασε ούτε χτες από την ισπανική ομοσπονδία και οι «πράσινοι», εάν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, θα στραφούν σε άλλες λύσεις.

Η αυριανή είναι η πιο πιθανή ημέρα για την αναχώρηση του Μαυρία για την Αγγλία, καθώς οι «πράσινοι» περιμένουν σήμερα το τελευταίο έγγραφο από τη Σάντερλαντ.

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι συναντήσεις του Νταμπίζα με παίκτες που δεν υπολογίζονται. Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» δεν άκουσε αυτά που θα ήθελε σχετικά με τις προτάσεις και το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα