«Είναι σημαντικό να του δίνεται η εντύπωση πως είναι απαραίτητος», όμως είναι «αιωνίως δεύτερος»

Στην επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα ενός από τους πιο «σκληρούς» υποστηρικτές του Μνημονίου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο τον χαρακτηρίζει ως «αιωνίως δεύτερο» στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, ενώ αναφέρεται και στην σχέση του με την Ανγκέλα Μέρκελ.

Το Spiegel, αναζήτησε τον επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του Σόιμπλε, τον Χανς Πέτερ Ρέπνικ, ο οποίος μίλησε για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών λέγοντας πως «για τον Σόιμπλε είναι σημαντικό να του δίνεται η εντύπωση πως είναι απαραίτητος».

Συνεχίζοντας, το γερμανικό περιοδικό τον χαρακτηρίζει ως «αιωνίως δεύτερο» της πολιτικής σκηνής στη Γερμανία, ενώ αναφέρεται και στην μακρόχρονη θητεία του στη Βουλή, επισημαίνοντας πως εάν η Ανγκέλα Μέρκελ κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ο ίδιος παραμείνει στον υπουργικό θώκο, τότε θα σπάσει το ρεκόρ θητείας.

Οι σχέσεις του με την Μέρκελ αποτελούν ένα άλλο «καυτό» θέμα για το Spiegel, το οποίο τονίζει ότι μπορεί μεν ο Σόιμπλε «να υπηρετεί την Καγκελάριο Μέρκελ με μια προτεσταντική αίσθηση καθήκοντος», ωστόσο δεν παραλείπει να αναφέρει πως η Μέρκελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, έχουν «την πιο κρύα και περίπλοκη σχέση της Δημοκρατίας του Βερολίνου» και γίνεται λόγος για τις πολύ συχνές αντιθέσεις τους, όπως το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, όπου ο Σόιμπλε ήθελε σύμφωνα με το δημοσίευμα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος ήθελε την παραμονή της χώρας.

Τέλος, το περιοδικό αναφέρεται και στους λόγους για τους οποίους ο Σόιμπλε θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα, παρά την ηλικία του (είναι 71 χρονών). Για το Spiegel, ο Σόιμπλε θέλει να συνεχίσει γιατί «είναι βαθύτατα πεπεισμένος ότι διαφορετικά δεν σώζεται η ήπειρος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάποιος πρέπει να κρατάει ενωμένο το μαγαζί», το οποίο σύμφωνα με το άρθρο είναι η ίδια η ευρωζώνη.

πηγή: www.iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα