Jornal de Noticias: Αυξήθηκαν τα ποσοστά αυτοκτονίας στην Πορτογαλία

Δραματική αύξηση έχουν σημειώσει από το 2012 τα ποσοστά αυτοκτονιών στην εν κρίσει Πορτογαλία, γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας της χώρας, την Jornal de Noticias.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως η ανησυχητικά διογκούμενη τάση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και κάτι, ενώ κατά τους πρώτους μήνες του 2013 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 20%.

Συνολικά, από την αρχή του χρόνου καταγράφηκαν 71 ανθρωποκτονίες, 8 περισσότερες από τον αντίστοιχο αριθμό του διαστήματος Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2012.

Ειδικός ψυχολόγος από κέντρο κοινωνικής στήριξης υποστηρίζει στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ότι οι Πορτογάλοι «ζουν υπό το καθεστώς οικονομικής δικτατορίας, έχοντας χάσει την ελπίδα πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται και επιδεινώνονται. Και οι άνθρωποι υποκύπτουν στην απόγνωση και τη βία».

πηγή: www.iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα