Στα χέρια του νόμου ο σαδιστής Μοράλες

Συνήθιζε να βράζει τα θύματά του -μέλη αντίπαλων συμμοριών κι όχι μόνο- μέσα σε σιδερένια βαρέλια γεμάτα με καυτό λάδι, γιατί «του άρεσε να βλέπει τον πόνο στο βλέμμα τους». Οι πιο… τυχεροί που έπεφταν στα χέρια των ανθρώπων του θανατώνονταν από τις σφαίρες των όπλων, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που ημέρες μετά την εξαφάνισή τους εντοπίζονταν αποκεφαλισμένοι από τις αρχές του Μεξικού στους δρόμους ακόμη και μεγάλων πόλεων της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Πολλοί εξ αυτών δε έφεραν το χαρακτηριστικό σημάδι-σφραγίδα του «βαρόνου»: Ενα «Ζ» χαραγμένο ή ζωγραφισμένο με αίμα στην πλάτη τους…

Κατά τη σύλληψη του αρχηγού των Zetas όμως, της συμμορίας που αποτελεί ένα από τα πιο αδίστακτα καρτέλ ναρκωτικών σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, δεν έπεσε ούτε σφαίρα! Χθες, λοιπόν, τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως ο Μιγκέλ Ανχελ Τρεβίνο Μοράλες συνελήφθη στο βόρειο Μεξικό από ομάδα πεζοναυτών που έδρασε αστραπιαία, μαζί με την ομάδα ανδρών που τον συνόδευαν σε φορτηγό που μετέφερε 2.000.000 δολάρια σε μετρητά.

Γνωστός ως «Ζ-40»

Γνωστός στην πιάτσα της εμπορίας ναρκωτικών και ως «Ζ-40», ο 40χρονος Μοράλες είχε αναλάβει τα ηνία του καρτέλ αμέσως μετά τον θάνατο του ιδρυτή του τον Οκτώβριο του 2012. Οσο για τη διαβόητη οργάνωση, δημιουργήθηκε από άτομα που αποστάτησαν είτε από την αστυνομία είτε από τον στρατό και αποφάσισαν, στη συνέχεια, να περάσουν «στην αντίπερα όχθη».

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Μοράλες και σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στόχος της κυβέρνησης του Ενρίκο Πένια Νιέτο δεν είναι οι συλλήψεις των υψηλόβαθμων στελεχών των καρτέλ ναρκωτικών, αλλά να σταματήσει η βία στους δρόμους του Μεξικού, καθώς «για κάθε αρχηγό που συλλαμβάνεται υπάρχει άλλος ένας που παίρνει τη θέση του». Ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός πως ο «Ζ-40» συνελήφθη «χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συλληφθείς «βαρόνος των ναρκωτικών» είναι πλέον αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η απαγωγή και η δολοφονία 265 ανθρώπων!

Σε αντίθεση, πάντως, με τα περισσότερα ανώτατα στελέχη των Zetas, ο 40χρονος Μοράλες δεν προερχόταν από τους κόλπους του στρατού ή της αστυνομίας, καθώς ήταν «ένας απλός πολίτης, που με τα χρόνια κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού».

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα