Στενάζει η Αθήνα στις πλατείες… Καμπούλ

Απατηλό «στοίχημα» με την κοινωνία έβαλε και έχασε ο υποτιθέμενος συνεχής καταδιωκτικός μηχανισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της διακίνησης, της στέγασης και της καθημερινής συμπεριφοράς αλλοδαπών προσφύγων και παραβατών λαθρομεταναστών στα «γκέτο» της Αθήνας. Το φωτογραφικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» μέρα μεσημέρι (ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται όταν η νύχτα καλύπτει το έγκλημα) αποδεικνύει ότι τα «χαρακτηριστικά» των παλιών Αθηναίων ή των μικροαστών που άφησαν την περιφέρεια για να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα μετά τη Μεταπολίτευση έχουν «αφομοιωθεί» πλήρως κάτω από τις πολύχρωμες φορεσιές του ασιατικού και του αφρικανικού στοιχείου.

Πλατείες Αττικής, Βικτωρίας και Κολιάτσου (ανυπόφορη κατάσταση με εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή), Αγιος Παντελεήμονας (ζώνη υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών), Κάτω Πατήσια, Κυψέλη και Αχαρνών μοιάζουν να μην περιλαμβάνονται πια στον ελληνικό χάρτη του πάλαι ποτέ κλεινού άστεως. Οι εγκαταλειμμένες πλατείες και παιδικές χαρές και τα βρόμικα πάρκα έχουν καταληφθεί από το αλλότριο στοιχείο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ακμάζουν η πορνεία (ανδρική και γυναικεία), η διακίνηση ναρκωτικών και το παραεμπόριο. Αυτές τις ημέρες, με τις απεργίες της Δημοτικής Αστυνομίας, η πώληση προϊόντων «μαϊμού» έχει «απογειωθεί». Υπαίθριοι παράνομοι πάγκοι φυτρώνουν ανεξέλεγκτα και έχουν μεταβάλει ολόκληρες πληθυσμιακές ζώνες σε… πλατείες Καμπούλ. Η ενοικίαση και υπενοικίαση διαμερισμάτων σε σμήνη λαθραίων δεν χτυπήθηκαν στη ρίζα, τα φαινόμενα δουλεμπορίου συνεχίζονται, ενώ ακόμα και συγκεκριμένα ιστορικά περίπτερα-ψιλικατζίδικα της παλιάς παραδοσιακής γειτονιάς έχουν ενοικιαστεί ή πωληθεί σε αλλοδαπούς.

Είναι ενδεικτική η πιο πρόσφατη αστυνομική ανακοίνωση για τις πολυδιαφημισμένες επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία», οι οποίες αποδείχτηκαν μεν φενάκη αλλά συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τις εξακολουθητικές εστίες του οργανωμένου εγκλήματος στα «γκέτο» του κινδύνου. Το χρονικό διάστημα 6-12 Ιουλίου στο πλαίσιο της επιχείρησης σημειώθηκαν τα ακόλουθα: Μόλις δύο συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ εννέα άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις σχετικές με όπλα, κλοπές-διαρρήξεις, λαθρεμπόριο, απείθεια. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε παράνομους και υπαίθριους οίκους ανοχής, με δεκάδες συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν 2.612 είδη λαθρεμπορίου και παραεμπορίου (τσιγάρα, ρούχα, κλεψίτυπα CD-DVD κ.ά.).

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα