«Μας ρίχνουν στο στόμα του λύκου»

Σοβαρές καταγγελίες με «στόχο» την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τις εκτεταμένες αναζητήσεις για τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, κάνει η Αστυνομική Ενωση του νομού Θεσπρωτίας. Οι ένστολοι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, θεωρώντας υπεύθυνους όσους εκπόνησαν τον σχεδιασμό και συντονισμό της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για «εξουθένωση, η οποία φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να πούμε ότι οι συνάδελφοί μας αδυνατούν πια να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και ο κίνδυνος μιας ένοπλης συμπλοκής με ανεπιθύμητα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατός».

Από την οξύτατη κριτική δεν εξαιρείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για τον οποίο αναφέρεται ότι «επιτρέπει σε μία ομάδα φιλόδοξων αξιωματικών να δώσουν, μέσω των ΜΜΕ, μία προσέγγιση στην όλη υπόθεση, η οποία ικανοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τον σκοπό για τον οποίο έχουν οριστεί. Διότι εάν ίσχυε κάτι διαφορετικό, σίγουρα θα υπήρχε σχετική πρόβλεψη για διοικητική μέριμνα και το προσωπικό θα εργαζόταν υπό ανθρώπινες συνθήκες».

Στην καταγγελία «φωτογραφίζεται» και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος παρουσιάζεται ως απών από την «προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για τον αστυνομικό, ο οποίος στις εποχές μας είναι εξαθλιωμένος και απροστάτευτος».

Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας, οι οποίοι έχουν κληθεί (μετά τα μπλόκα που έσπασαν οι Αλβανοί καταζητούμενοι στην Αιτωλοακαρνανία και τη διαφυγή τους στη βορειοδυτική Ελλάδα) να τους εντοπίσουν, κάνουν έκκληση στους συναδέλφους τους αλλά και σε όλες τις Ενώσεις των εμπλεκόμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων να συμμετέχουν «από κοινού στον αγώνα, διότι το φιλότιμο έχει εξαντληθεί και το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του». Δεν εξηγούν βέβαια τον τρόπο αγωνιστικής αντίδρασης, γεγονός που αφήνει ερωτήματα για «λευκή» απεργία, άρνηση ή ακόμη και αδιαφορία στις αστυνομικές έρευνες οι οποίες δήθεν συνεχίζονται και τις οποίες έως χθες «διαφήμιζε» στα ΜΜΕ ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα