Πλημμύρισαν οι δρόμοι της «οργής»!

Απόλυτα ειρηνική αλλά ταυτόχρονα δυναμική και με παλμό ήταν η χθεσινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου και πορεύτηκαν, χωρίς παρατράγουδα, προς την πλατεία Συντάγματος όπου διαμαρτυρήθηκαν για την κυβερνητική πολιτική.

Και αυτή η πορεία ήταν χωρισμένη στα δύο. Το πρώτο κομμάτι ήταν το ΠΑΜΕ, τα μέλη του οποίου συγκεντρώθηκαν στη πλατεία της Ομόνοιας και μέσω της Πανεπιστημίου έφτασαν μπροστά από τη Βουλή. Το δεύτερο κομμάτι ήταν αυτό της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, αριστερών και αναρχικών οργανώσεων. Οι διαδηλωτές στο συγκεκριμένο κομμάτι έφτασαν στο Σύνταγμα μέσω της Σταδίου. Οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις έφτασαν σχεδόν την ίδια ώρα μπροστά από τη Βουλή και σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, σημειώθηκε μια μικρή ένταση, η οποία εκτονώθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, όταν έφτασαν στο Σύνταγμα, έκαναν μια «αλυσίδα» στην αρχή της Γεωργίου Α’ (μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία») και δεν άφησαν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ (που συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) να προχωρήσουν και να φτάσουν μπροστά από τη Βουλή. Για λίγα λεπτά επικράτησε και εκεί ένταση, αλλά περισσότερο με λεκτικές αντιπαραθέσεις. Το κλίμα εκτονώθηκε όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν μόλις περάσει το τελευταίο κομμάτι της δικής τους πορείας. Πράγματι, μερικά λεπτά αργότερα, έφυγαν και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου και διαλύθηκαν.

Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι διαδηλωτές κατέκλυσαν το κομμάτι μπροστά από τη Βουλή και με συνθήματα, τραγούδια, πανό και σημαίες εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για καταργήσεις υπηρεσιών και απολύσεις στο Δημόσιο. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο μέχρι και λίγο πριν από τις 15.00 και έπειτα διαλύθηκαν χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα