Με πυρά άνοιξε στη Βουλή η συζήτηση που κλείνει απόψε με την ψηφοφορία

Εν μέσω ισχυρών «γαλάζιων» αντιδράσεων αλλά και αντεγκλήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα με την κρίσιμη ψηφοφορία η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτός που ξέσπασε όχι τόσο επί της ουσίας αλλά με την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση στη Βουλή ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος βλέποντας ότι την ώρα που έλαβε τον λόγο ο μόνος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην Ολομέλεια ήταν ο «πράσινος» υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το πολυνομοσχέδιο: «Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή. Επί έξι ώρες ήταν εδώ ο Μαυραγάνης χωρίς να είναι κοινοβουλευτικός και ο Στουρνάρας σηκώθηκε και έφυγε. Δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ από το Οικονομικών, το οποίο έχει τα ¾ του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το νομοσχέδιο που υπογράφει και ζητάει να το ψηφίσουμε εμείς. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια θλιβερή εικόνα στα έδρανα της κυβέρνησης» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Βολές ωστόσο υπήρξαν και από τον Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «κουρελού» και «προχειροδουλειά» τις φορολογικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, ενώ και ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ζήτησε εξαίρεση τριτέκνων από τη διαθεσιμότητα, απόσυρση άρθρου που προβλέπει πρόσληψη 11 μετακλητών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών αλλά και να μην καταργηθούν σχολές που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση, όπως οι σχολές Αργυροχρυσοχοΐας.

Από την πλευρά του, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε ότι αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν πράξη ούτε σε δέκα γενιές.

Τροποποιήσεις

Με χθεσινοβραδινή τροποποίηση πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έδωσε έναν μήνα παράταση στην εκδίκαση των αγωγών των συμβασιούχων που παραμένουν με προσωρινές διαταγές στις θέσεις τους, παρατείνοντας την προθεσμία της 1ης Νοεμβρίου 2013 έως την 1η Δεκεμβρίου. Τροποποίηση προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την οποία σε δύο μήνες με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης θα επιτραπεί σε φαρμακοποιούς που διαθέτουν άδεια για διαδικτυακά φαρμακεία να πωλούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μέσω διαδικτύου.

Με τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επιβάλει εφάπαξ καταβολή του φόρου που επιβλήθηκε από έλεγχο (ανεξάρτητα αν υπάρξει εμπρόθεσμη προσφυγή ή όχι στα δικαστήρια του φορολογουμένου) αντί για τις έξι δόσεις, που ισχύουν σήμερα.

Επίσης, για να γίνει δεκτή μια εμπρόθεσμη προσφυγή, θα πρέπει πρώτα να καταβάλλεται το 50% του φόρου που επιβλήθηκε.

Γ. Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα