Διπλωματικό καμπανάκι για το δόλωμα Αχμέτ στον Βαγγέλη!

Υστερα από μία εβδομάδα ενασχόλησης με «επείγουσες» υποθέσεις (επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, ρουσφέτι για τον Χρ. Παπουτσή, επαφές με βουλευτές και δημάρχους), ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και επισκέπτεται αύριο την Αγκυρα.

Πεπειραμένοι διπλωμάτες μάς σημειώνουν ότι η επίσκεψη είναι χρήσιμη, καθώς οι επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή επιβάλλουν την επικοινωνία Ελλάδας-Τουρκίας. Ομως ταυτόχρονα σημειώνουν (εγκαίρως) ότι ο κ. Βενιζέλος, που συνηθίζει να παρεξηγεί τις ευγενείς προσωπικές σχέσεις σαν επιβολή επί του πολιτικού συνομιλητή του, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Για παράδειγμα, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, είχε ενθουσιαστεί με τις στενές σχέσεις του με την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν. Το αποτέλεσμα -αντίστοιχα- ήταν το (ως σήμερα) αδιέξοδο στην παραλαβή των υποβρυχίων της Abu Dhabi Mar και η κατάργηση των συμμαχικών δομών στο ελληνικό έδαφος για πρώτη φορά από το 1952.

Τώρα, η ανησυχία των διπλωματών ξεκινά από το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος φέρεται ήδη κατενθουσιασμένος και υπερήφανος για τα καλά λόγια που έχει πει γι’ αυτόν ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας προ ημερών σε γεύμα ξένων πρέσβεων στην Αγκυρα, ανέφερε ότι βλέπει καλούς οιωνούς, επειδή το «Ευ-άγγελος» σημαίνει τον κομίζοντα καλές ειδήσεις και επειδή το «Βενιζέλος» παραπέμπει στις θερμές ελληνοτουρκικές σχέσεις της δεκαετίας του ’30.

Καλύτερα, βέβαια, να μην πολυενθουσιάζεται ο κ. Βενιζέλος: Γιατί ο κ. Νταβούτογλου συνηθίζει να ρίχνει παρόμοια γλυκά «δολώματα» σε πολλούς και γιατί είχε υποδεχθεί με παρόμοιο τρόπο τους Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα. Μέχρι που, λίγους μήνες αργότερα, άρχισε τις αμφισβητήσεις για το Καστελόριζο και για την επήρεια της νήσου Στρογγύλης στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα