Μιχελάκης: Πειθαρχικό για το «δεξί χέρι» του Γρηγοράκου

Οταν αποκάλυπτε η «κυριακάτικη δημοκρατία» την κυρία «Ιστορία μου, αμαρτία μου» (που είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς στον Δήμο Αθηναίων), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε τον ανήξερο και, στη συνέχεια, έτρεχε και δεν έφτανε για να διορθώσει την γκάφα του. Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έστειλε την κυρία πακέτο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με πέντε συναδέλφους της κοπανατζήδες.

Παράλληλα, ο υπουργός -ως ο αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος- κάλεσε σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για αναφερόμενες πειθαρχικές παραβάσεις υπαλληλικού καθήκοντος.

Ο κ. Μιχελάκης χθες «άδειασε» τον κ. Γρηγοράκο, που είχε βιαστεί να μοιράσει συγχωροχάρτια στην «εκλεκτή» του «πράσινου» συστήματος και οι πολιτικές ευθύνες του παραμένουν, μια και η μέχρι πρόσφατα συνεργάτιδά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση με φακελάκια στον Δήμο Αθηναίων, γεγονός που είχε υποχρεώσει τον κ. Καμίνη να την «παραιτήσει».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν διενεργηθείσης επιθεωρήσεως-ελέγχου και σύνταξης σχετικής έκθεσης από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης σε υπηρεσίες υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών», στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται:

-Υπάλληλος (σ.σ.: η παραπάνω κυρία) η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο 2011 έως τον Μάρτιο 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ανωτέρω υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 277/2009 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση των εν λόγω καθηκόντων από δημόσιο υπάλληλο.

-Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών.

-Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

-Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του κατά σαράντα δύο ημέρες και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για έναν μήνα, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

-Δύο υπάλληλοι οι οποίοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για χρονικό διάστημα επτά μηνών.

Την ίδια στιγμή, καλούνται σε απολογία:

-Δύο υπάλληλοι οι οποίοι αναφέρεται ότι βρέθηκαν κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, να αποκλίνουν συνολικά από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες κατά τον μήνα αυτό.

-Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι (α) παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και (β) δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή, προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα