«Στο τσακ» γλίτωσε τη φυλακή ο Γαβαλάς!

Μια ανάσα χώρισε χθες τον γνωστό επιχειρηματία του χώρου της μόδας Λάκη Γαβαλά από το να βρεθεί ξανά στις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, για ατομικά του χρέη (1.500.000 ευρώ) του 2012 στο Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, γλίτωσε από το να χάσει την ελευθερία του, και αυτό διότι ο εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησε να οδηγηθεί στις φυλακές, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να του δώσει ακόμα μία ευκαιρία.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Ιωάννης Παγορόπουλος, ο οποίος και εκπροσωπούσε τον Λάκη Γαβαλά, υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, αλλά απορρίφθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση της υπόθεσης. Ο κ. Παγορόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο το έγγραφο με το οποίο ο πελάτης του παραχωρεί στο Δημόσιο το ακίνητό του στην Κάντζα, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του, και ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του παρά το γεγονός ότι προ ενός μηνός, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων του είχε αναγνωρίσει και τα δύο.

Ο συνήγορός του, κ. Παγορόπουλος, δήλωσε: «Δεν κρίνω ποτέ αποφάσεις δικαστηρίων. Τις σέβομαι όλες. Το μόνο που μπορώ να πω γι’ αυτήν είναι πως είναι επιεικώς ακατανόητη. Αντί η ελληνική Δικαιοσύνη να κυνηγά εξοντωτικά τον Λάκη Γαβαλά, καλά θα κάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τον βοηθήσει με τον τρόπο που εκείνη ξέρει καλύτερα για να εκπληρώσει το συντομότερο δυνατό τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα