Στα «όπλα» για τη Χρυσή Αμμουδιά!

Στα «όπλα» οι κάτοικοι της Θάσου για το ξεπούλημα της φημισμένης Χρυσής Αμμουδιάς. Αγανακτισμένοι από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει την «Κόπα Καμπάνα» του νησιού, έστησαν μπλόκο σε εκπρόσωπο του Ταμείου που βρέθηκε στη Θάσο και δεν τον άφησαν να πατήσει το πόδι του στην Πολεοδομία για να πάρει διάφορα έγγραφα και στοιχεία για τις εκτάσεις!

Η ατμόσφαιρα χθες στη Θάσο μύριζε μπαρούτι. Οι κάτοικοι, που δεν θέλουν να ακούσουν λέξη για «αξιοποίηση» από το ΤΑΙΠΕΔ της πιο ξακουστής παραλίας τους, βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναβρασμό. Κόκκινο πανί αποτέλεσε η πληροφορία ότι εκπρόσωπος του Ταμείου θα πήγαινε στο νησί.

Κάτοικοι και μέλη της συντονιστικής επιτροπής που πληροφορήθηκαν την παρουσία του προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίσκεψή του στην υπηρεσία της Πολεοδομίας που στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού, προκειμένου να πάρει τα στοιχεία που χρειαζόταν. Το δημαρχείο βρέθηκε σε κλοιό και προκλήθηκε ένταση, καθώς φωνάζοντας συνθήματα οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του εκπροσώπου του Ταμείου στο κτίριο. Προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια που αποτράπηκαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δεν κατάφερε τελικά να μπει στο δημαρχείο και αποχώρησε άπραγος.

Την ώρα που οι κάτοικοι αντιδρούν πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις, η διοίκηση του δήμου έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόθεσή της είναι να ακυρωθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό τη συγκεκριμένη έκταση, καθώς η επίμαχη παραλία δεν βρίσκεται σε δημόσια έκταση, αλλά σε δημοτική, και όπως λένε από τον Δήμο Θάσου δεν προβλέπεται η παραχώρησή της.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, για την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται η Χρυσή Αμμουδιά, ο δήμος έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο. Παράλληλα, όπως είπαν στη «δημοκρατία» από τον δήμο, η καλύτερη παραλία του νησιού που έχει μπει στο μάτι του ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει αμμοθίνες, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προστατευόμενες περιοχές από τη διεθνή συνθήκη Natura 2000. «Δεν πρόκειται για περιοχή που διαθέτει μόνο τουριστική αξία, αλλά για ένα σημείο με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος» εξήγησαν οι εκπρόσωποι του δήμου.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα