Το καλοκαίρι τελικά παχαίνει

Λέγεται ότι το καλοκαίρι μπορεί να χάσει κανείς βάρος ευκολότερα, λόγω της θάλασσας και της ζέστης, που συνήθως μπλοκάρουν την όρεξη, όμως φαίνεται ότι αυτό είναι μύθος. Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνήθως το βάρος αυξάνεται, κάτι που ισχύει πολύ περισσότερο για τα παιδιά, τα οποία, λόγω του τζανκ φουντ, δεν αποκλείεται να πάρουν βάρος τρεις φορές γρηγορότερα από ό,τι τον χειμώνα!

Ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να προτιμήσει κανείς το καλοκαίρι αν θέλει να διατηρήσει το βάρος του ή να το μειώσει; Σίγουρα όχι οι τηγανητές ή εκείνες που μαγειρεύονται με σάλτσες και περιέχουν πολλά λιπαρά. Οσοι θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει να καταναλώνουν κυρίως ψάρια, κρύες σούπες και σαλάτες, στις οποίες μπορούν να προσθέτουν καλαμπόκι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α.

Ιδανική τροφή για το καλοκαίρι είναι τα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, οι οποίες έχουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Ελάχιστες θερμίδες έχουν και τα κολοκυθάκια, τα οποία περιέχουν μηδενικά λιπαρά και προσφέρουν στον οργανισμό το 35% της καθημερινής του ανάγκης σε βιταμίνη C!

Από τη διατροφή του καλοκαιριού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φρουτοσαλάτες, οι οποίες είναι ιδανικές για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δίνουν στον οργανισμό τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται. Μάλιστα, πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν αρκετά φρούτα παρουσιάζουν μικρότερο σωματικό βάρος σε σχέση με εκείνους που τα αποφεύγουν.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού δεν είναι άλλος από το καρπούζι, το οποίο είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του οργανισμού ύστερα από την πολύωρη παραμονή στον ήλιο. Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου, το οποίο παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες. Για την ενυδάτωση του οργανισμού, είναι απαραίτητο και το κρύο τσάι, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φτωχό σε θερμίδες και, επιπλέον, συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα