Παραλύει την Τετάρτη η Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές Πρόνοιας, καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση γιατρών και νοσηλευτών από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε συνδυασμό με τα λουκέτα και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, οδηγούν στη διάλυση του ΕΣΥ.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι με τις πρόσφατες τροποποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, καταργήθηκαν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε ότι οι κατ’ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν, επί της ουσίας, απολύσεις. Αντί να καλύψει τις 20.000 κενές θέσεις προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών, η κυβέρνηση ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζομένους, απολύτως απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν και άλλες χειρουργικές αίθουσες, να μειώνονται τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, να διαλύονται τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα Υγείας» είπε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Στις προωθούμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, και η ΠΟΕΔΗΝ. «Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων και 770 μονάδων και τμημάτων του ΕΣΥ θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση μιας ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας» επισήμανε η Ομοσπονδία. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα