«Μια νέα αρχή για την ΑΕΚ»

Στο ξεκίνημα της νέας της εποχής μπήκε και επίσημα από χθες η ΑΕΚ, με τη διεξαγωγή της πρώτης (διπλής) συγκέντρωσης στα Σπάτα. Αρχικά το πρωί ο Τραϊανός Δέλλας και οι συνεργάτες του υποδέχτηκαν τους ποδοσφαιριστές και ακολούθως το απόγευμα -μετά τον καθιερωμένο αγιασμό- οι πόρτες άνοιξαν για το κοινό. Οι στιγμές θύμισαν κάτι από την ενθουσιώδη «πρώτη» του 2007 (στους Θρακομακεδόνες), την ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη και του Ριβάλντο. Χθες λοιπόν, ο κόσμος του «Δικεφάλου» (περίπου 2.000 φίλαθλοι) έσπευσε και παρακολουθήσει από κοντά την προπόνηση, αποθέωσε την ομάδα, τον «παλιό» Νίκο Γεωργέα και φυσικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης», ως μπροστάρης στην προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου και άμεσης ανακατασκευής του «παλατιού» στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσφέρει το κίνητρο. Και οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδεικνύουν ξανά τη στήριξή τους στα δύσκολα. Αλλωστε, η «Ενωση» για την ώρα έχει να διαβεί έναν άγνωστο για την ιστορία της δρόμο, αυτόν της τρίτης κατηγορίας, προτού σταδιακά επανέλθει εκεί όπου ανήκει, έτοιμη να διεκδικήσει τίτλους.

Με τοποθετήσεις του ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας τόνισε (αρχικά) απευθυνόμενος προς τους παίκτες: «Ολοι ξέρετε σε ποια ομάδα είστε. Είναι μια μεταβατική περίοδος για την ΑΕΚ και ο αυτονόητος στόχος είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την πρώτη θέση. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Μπορεί να παίζουμε στη Γ’ Εθνική, όμως όλοι γνωρίζετε τι σημαίνει ΑΕΚ και πρέπει να την οδηγήσουμε εκεί όπου της αρμόζει». Και στη συνέχεια ο «Κολοσσός» ανέφερε: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, χωρίς όμως να το ξεχάσουμε. Πρέπει να μας γίνει μάθημα. Ξεκινάμε μια καινούργια προσπάθεια, στην οποία μου ζητήθηκε να αναλάβω το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι τεράστια ευθύνη και παράλληλα χαρά για μένα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί πάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι στηρίζει την ομάδα, όπου και να βρίσκεται. Πρέπει να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη μέσα στο γήπεδο. Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος, η ΑΕΚ έχει συνηθίσει αλλιώς, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεφύγουμε από αυτή την κατηγορία και να κοιτάξουμε διαφορετικά το μέλλον».

Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ως ο νέος εκτελεστικός διευθυντής, πρόσθεσε: «Είναι μια νέα αρχή για την ΑΕΚ. Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για να επιστρέψει η ΑΕΚ στη φυσική της θέση, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται. Εχουμε όμως δρόμο μπροστά μας. Είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια». Από τα δοκιμαστικά, εξάλλου, του τεχνικού τιμ περνούν ήδη οι Τζανετόπουλος, Ρόκσιτς, Ντάφλας και Πεταυράκης κι ενώ προωθούνται στην πρώτη ομάδα οι Αργυρίου, Δημγκιόκας, Ντούμπερετ, Καζβιρόπουλος, Τζάθας και Κατσικάς. Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δέλλα, ενώ απομακρύνεται για την «Ενωση» η περίπτωση επιστροφής του 36χρονου Τσιρίλο. Παράλληλα, ένας ακόμη πρώην άσος της ΑΕΚ, ο Σάββας Γκέντσογλου, δήλωσε αναφορικά με το μέλλον του: «Θα ήθελα να μείνω στη Σαμπντόρια, είναι η ομάδα μου και έχω συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια. Στη Λιβόρνο έπαιξα ως δανεικός, βρήκα τον εαυτό μου και πλέον έχω ολοκληρώσει τη φάση του εγκλιματισμού».

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα