Πιο πολλούς έστειλε στη Χρυσή Αυγή η απαγόρευση

Κανονικά, παρουσία περίπου 1.000 πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η διανομή τροφίμων και ρουχισμού «μόνο για Ελληνες» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή, όχι όμως στην πλατεία Αττικής -όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί-, αλλά στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Δηλιγιάννη 50. Η αλλαγή τοποθεσίας αποφασίστηκε μετά την πρωτοφανή εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής να απαγορευρούν ρητά -για λόγους ασφαλείας- όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην Αθήνα (περιοχές γύρω από τις οδούς Αχαρνών, Ιουλιανού, Φιλαδέλφειας, Δομοκού, Νέστορος, Κωνσταντινουπόλεως, Αγίου Μελετίου), από τις 12.00 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα!

Η αιφνιδιαστική απόφαση του αττικάρχη -παρά την αρχική σύγχυση που προκάλεσε σε συνδυασμό με εκατέρωθεν τοποθετήσεις για το αν είναι νόμιμη ή όχι μια διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες»- λειτούργησε τελικά ως η καλύτερη… διαφήμιση της ενέργειας «στέλνοντας» επιπλέον πολίτες στην οδό Δηλιγιάννη. Και είναι απορίας άξιον πώς η Αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει κάθετα (με τρόπο που θυμίζει τακτικές απολυταρχικών καθεστώτων) και με τις ευλογίες του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια την εκδήλωση ενός πολιτικού κόμματος, το οποίο όλος ο δημοκρατικός βραχίωνας χαρακτηρίζει «ναζιστικό».

Ακόμα και τα στελέχη της οργάνωσης, στα «πηγαδάκια» που έστησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκαναν λόγο για «ευεργετική απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.», η οποία «έσπρωξε» περισσότερο κόσμο στη διανομή από όσο αρχικά υπολόγιζαν. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πολύ πριν από τις 17.00, προκειμένου να παραλάβουν τα προς διάθεση προϊόντα (ψάρια, κρέας, φρούτα, ζυμαρικά, είδη ρουχισμού).

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της διανομής των αγαθών απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου, λίγο μετά τις 18.00, δόθηκε τελικά το σύνθημα για την έναρξη της διανομής, χωρίς ωστόσο να λείψουν και τα απρόοπτα. Μια γυναίκα λιποθύμησε λόγω της πολύωρης αναμονής κάτω από τον ήλιο, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έσπευσαν στο σημείο από το μεσημέρι και με τις… ταυτότητες στα χέρια περίμεναν υπομονετικά να «ελεγχθούν» και έπειτα να παραλάβουν τα προϊόντα. Μάλιστα, ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης ανάγκασε την Αστυνομία να διακόψει την κίνηση των οχημάτων -παρά την απαγόρευση- και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Δηλιγιάννη.

Φωτο: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα