«Μαχαιρώματα» στον δρόμο προς τον Λ. Οίκο

Πραγματικά άριστες είναι οι προοπτικές για τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά, όπως παραδέχονται ακόμα και πασοκογενείς διπλωμάτες που ξεμύτισαν, πάλι, στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών μετά την ανάληψή του από τον Ευ. Βενιζέλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, λόγω της αναβαθμισμένης σημασίας που αποδίδει η Ουάσινγκτον στον ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο οβάλ γραφείο για μία ώρα, ενώ συνήθως οι συναντήσεις με πρωθυπουργούς ευρωπαϊκών χωρών κρατούν ένα ημίωρο.

Ομως, οι πασοκογενείς διπλωμάτες μειδιούν ήδη χαιρέκακα, πληροφορούμενοι ότι το μήνυμα του Λευκού Οίκου είναι ότι η συνάντηση θα είναι «one plus six» (ένας συν έξι). Στη διπλωματική γλώσσα αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκονται δίπλα στους δύο ηγέτες, αυστηρά, έξι άτομα από κάθε αντιπροσωπία.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τη μεγάλη πόρτα θα διαβούν ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας (σε συνέχεια των συζητήσεων με τον Αμερικανό ομόλογό του), ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος (διμερής Οδικός Χάρτης Αμυντικής Συνεργασίας, Συρία, Λιβύη), ο πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Χρ. Παναγόπουλος, ο διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος (αποστολέας μιας σημαντικής «δέσμης προτάσεων» προς τον Λευκό Οίκο) και ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ή ο εκπρόσωπος του Μαξίμου Γ. Μουρούτης (για την ενημέρωση των media από πρώτο χέρι).

Δηλαδή, έχουν βρεθεί πέντε και βγαίνουν τα μαχαίρια για τον έκτο! Θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης που θέλει να «τρυπώσει» με τη δικαιολογία των επενδύσεων; Θα είναι ο υφυπουργός Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου, επιτυχημένος χειριστής κρίσιμων θεμάτων (αγωγός TAP, κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου) που θα συζητηθούν με τον Ομπάμα; Θα είναι ο πανταχού παρών βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης; Θα είναι ο πολυπράγμων σύμβουλος Στ. Παπασταύρου; Θα είναι ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Αν. Μητσιάλης, που έσωσε τον Ευ. Βενιζέλο από γκάφες ενώπιον του Α. Νταβούτογλου; Ή μήπως θα είναι, τελικά, ο κ. Βενιζέλος που υποτίθεται, έως τώρα, ότι θα μείνει στην Αθήνα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα