Διακοπές φέτος με το σταγονόμετρο!

Τέτοιες μέρες άλλες εποχές πρωθυπουργός και υπουργοί μετρούσαν το χρόνο αντίστροφα για παρά θιν’ αλός. Ποιος δεν θυμάται τις πρωθυπουργικές εξαφανίσεις (ακόμη και όταν ο τόπος καιγόταν) που γέμιζαν τις στήλες εφημερίδων και τα ρεπορτάζ των καναλιών. Στους καιρούς του σκληρού Μνημονίου και αυτό άλλαξε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαίρως είχε προειδοποιήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης που ορκίστηκαν στις 25 Ιουνίου ότι η λέξη «διακοπές» είναι απαγορευμένη την ώρα που υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα και ο Σεπτέμβριος αναμένεται εξίσου καυτός.

Η οδηγία, διά προσωπικού παραδείγματος, που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι για διακοπές μόλις επτά ημερών. Και αυτό διότι, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το «καταφύγιό» του στην πατρίδα του, την Πύλο.

Εξάλλου, στη μεσσηνιακή πόλη ο πρωθυπουργός περνά τα περισσότερα καλοκαίρια με ανθρώπους που γνωρίζει και τον γνωρίζουν χρόνια. Οπως διεμήνυσε το Μαξίμου, άπαντες οι υπουργοί οφείλουν να είναι στα γραφεία τους στις 19 Αυγούστου. Μια εβδομάδα θερινής ανάπαυσης για όλους, λοιπόν, είναι το μήνυμα, αν και κάποιοι θα επιχειρήσουν να… κλέψουν λίγες ημέρες, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου στην Αμερική. Πάντως, όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, καλό θα ήταν να μην το κάνουν, καθώς δεν αποκλείουν τις τηλεφωνικές… εφόδους του πρωθυπουργού. Εξάλλου, αυτή η τακτική είναι κάτι που συνηθίζει ο κ. Σαμαράς και εδώ στην Αθήνα. Ουσιαστικά από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου επιτρέπεται να λείψει και το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, από τη μεριά του, συνεχίζει τον σχεδιασμό του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, μια και εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 8 Αυγούστου, προγραμματίζει επαφές τόσο με την ομογένεια όσο και με ισχυρά οικονομικά λόμπι, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή τόπο για επενδύσεις.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι αυτό το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρα από τους συμβολισμούς που έχει, μπορεί να δώσει το φιλί της ζωής στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αλλά και να δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση, πείθοντας ότι αποτελεί τόπο σταθερότητας σε μια περιοχή που δοκιμάζεται.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα