Οι τρεις σωματοφύλακες και ο «ανασχηματισμός» του Ανδ. Παπαμιμίκου

Με τρεις «σωματοφύλακες» από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ στο πλευρό του ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος «τρέχει» τις αλλαγές στη «γαλάζια» ομάδα. Πρόκειται για τους Νίκο Λυσιγάκη (πρώην υπ. Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ) και τους δύο… χάκερ, τον Χρήστο Τζέλη και τον Γιάννη Φετάνη, που ήδη ετοιμάζουν τις κινήσεις εκείνες που θα μεταφέρουν τη φιλοσοφία ΟΝΝΕΔ στη Νέα Δημοκρατία. Οι δύο τελευταίοι έχουν «χρεωθεί» τη σύνδεση του κόμματος με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τη λειτουργία νέων διαδικτυακών μέσων (ραδιόφωνο,περιοδικό κ.ά.), που θα προωθηθούν στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.), στο πλαίσιο ενός σχεδίου επαναπροσέγγισης της νεολαίας.

Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπαμιμίκου μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τις μετρήσεις των τελευταίων εκλογών αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δημοσκοπήσεων που γίνονται και δείχνουν ότι ο πυρήνας των ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι στην πλειοψηφία του μεγάλες ηλικίες. Αρα το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί πλέον δεξαμενή ψηφοφόρων που είναι σε νεότερες ηλικίες, τις οποίες ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, κρίνοντας από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, μπορεί να τις προσεγγίσει.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής σε συνεννόηση με το Μαξίμου σχεδιάζει μίνι ανασχηματισμό στις Γραμματείες του κόμματος με την τοποθέτηση προσώπων που προέρχονται από τους «γαλάζιους μπέμπηδες» και την αναβάθμιση στελεχών που ήδη είναι μέσα στον κομματικό μηχανισμό. Στη Γραμματεία Συνδικαλισμού ίσως υπάρξει έκπληξη με την τοποθέτηση του Θανάση Τάτση, που είναι δημοτικός αστυνομικός, ενώ τα ονόματα που παίζουν είναι του Γιάννη Πολιτόπουλου, του Θ. Μαυρομμάτη και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου.

Ο κ. Παπαμιμίκος γνωρίζει ότι η φανέλα του κόμματος είναι βαριά και ότι ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να απαιτηθεί να βάλει τις μηχανές να δουλέψουν στο φουλ σε περίπτωση ατυχήματος με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ακόμη κι εάν δεν συμβεί αυτό, σίγουρα έχει μπροστά του δύο μεγάλες αναμετρήσεις τον Μάιο. Τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Αρα ο χρόνος έτσι και αλλιώς λειτουργεί αντίστροφα και η ώρα της «κρίσης» δεν θα είναι πολύ μακριά. Αυτός είναι και ο λόγος των περιοδειών που έχει ήδη ξεκινήσει ο κ. Παπαμιμίκος, ώστε να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα του μηχανισμού, αλλά και για να δει ποιες είναι οι κινήσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν άμεσα. Παράλληλα φεύγει από την πεπατημένη και πλησιάζει νέους στους χώρους όπου οι ίδιοι ξεχωρίζουν επαγγελματικά, με στόχο το κόμμα να πάει σε αυτούς και όχι το αντίστροφο. Επίσης, ο έμπειρος νομικός Νώντας Λεκέας ετοιμάζει τις αλλαγές του καταστατικού στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων εσωκομματικά δημοψηφίσματα και διαβουλεύσεις (με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών του κόμματος) μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, καταργούνται το Συμβούλιο Δεοντολογίας, το Συμβούλιο ΝΟΔΕ και η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή, ενώ στον αντίποδα, ισχυροποιείται το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Οργανο, που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Την ίδια στιγμή αυξάνονται (από 7 σε 9) τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η πρόβλεψη περί σύστασης ενός Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου (τα μέλη του οποίου ορίζει ο γενικός διευθυντής του κόμματος), στο οποίο μεταφέρεται η ευθύνη για την διαχείριση των Οικονομικών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος του νέου γραμματέα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι αλλαγές του «μικρού», που κάποιοι δεν τις καλοβλέπουν, αλλά και το οικονομικό πρόβλημα που επανήλθε στη Ν.Δ. (οι εργαζόμενοι πήραν μόνο το δώρο και όχι τους δύο μισθούς τους) είναι από τους πονοκεφάλους που πρέπει να επιλύσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα