Στη φυλακή ο Β. Ρέστης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Βίκτωρ Ρέστης μετά την τρίωρη απολογία του στην ειδική ανακρίτρια για θέματα διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη. Στο άκουσμα της απόφασης-σοκ οι παρευρισκόμενοι «πάγωσαν». Φίλοι και συγγενείς του εφοπλιστή ξέσπασαν σε κλάματα. Ο Β. Ρέστης, προτού ξεκινήσει την απολογία του, επέστρεψε το ποσό του δανείου των 5.800.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους και έξοδα -δηλαδή συνολικά 6.200.000 ευρώ- στον ειδικό εκκαθαριστή της FBBank, ωστόσο ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του, καθώς, κατά πληροφορίες, φέρονται να τον έκριναν ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων. Στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης φέρονται να επισημαίνουν ότι παρά την επιστροφή των χρημάτων, ο εφοπλιστής δεν έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, καθώς δεν παραδέχθηκε την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται. Επίσης, κατά πληροφορίες, κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς διαθέτει 251 εταιρίες και είναι πλοιοκτήτης. Δικαστικές πηγές τόνιζαν στη «δημοκρατία» ότι «είναι δεμένα τα στοιχεία της δικογραφίας με επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εφοπλιστή και με αρκετά ανοιχτά μέτωπα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και επομένως εάν αφηνόταν ελεύθερος θα μπορούσε να συσκοτίσει τις έρευνες».

Ο Β. Ρέστης, απολογούμενος, έριξε τα βέλη του σε καταζητούμενο συνεργάτη του (έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης). Φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε θύμα της εμπιστοσύνης που του είχε και να ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του, διεκδικώντας τα χρήματα. Οπως φέρεται να είπε ο εφοπλιστής: «Ουδέποτε ιδιοποιήθηκα το ποσό των 5.800.000 ευρώ και για λόγους ηθικής τάξεως -με την επιφύλαξη να το διεκδικήσω από τον πραγματικό δανειολήπτη Αν. Πάλλη- προχώρησα σε εξόφληση του κεφαλαίου συν τόκους και έξοδα ύψους 6.200.000 ευρώ». Κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε στις συνθήκες χορήγησης του επίμαχου δανείου προς την off shore AAM Holdings, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση υπήρχαν ακίνητα τα οποία μπορούσαν να καλύψουν το ποσό έως τα 5.000.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επεσήμανε ότι τα 1.800.000 ευρώ που φέρεται να κατέληξαν σε λογαριασμό της μητέρας του ήταν επιστροφή προηγούμενου δανείου που είχε λάβει ο καταζητούμενος συνεργάτης του.

Πάντως από προχθές η νομική ομάδα του εφοπλιστή προσπαθούσε να βρει «φόρμουλα» για την επιστροφή των 5.800.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η κατάθεση, με το σκεπτικό ότι ο εφοπλιστής δεν είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που ενέκρινε το δάνειο. Η λύση βρέθηκε στο να κατατεθούν τα χρήματα στον εκκαθαριστή της τράπεζας. Η σχετική βεβαίωση προσκομίστηκε στην ειδική ανακρίτρια, που είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εφοπλιστή για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Ο Β. Ρέστης απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή και για διακεκριμένη οπλοκατοχή (βρέθηκαν όπλα στη βίλα του), αλλά για αυτή την κατηγορία αφέθηκε ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων, καθώς τα όπλα ανήκαν σε άνδρες της φρουράς του.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα