Κριστίν, σε ευχαριστούμε!

Ο ειλικρινώς υμέτερος, καθώς και πάμπολλοι γνωστοί και φίλοι, έλαβαν εχθές email, η ανάγνωση του οποίου πλημμύρισε με χαρά υπολογιστές και ανθρώπους. Το ελπιδοφόρο ηλεκτρονικό μήνυμα έγραφε τα εξής: «Προσοχή! Καταγράψαμε την επιταγή σας, ποσού 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, στην FedEx Express Courier Company, με κωδικό κατοχύρωσης (DCJKT00678G). Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την εταιρία, δίνοντας διεύθυνση παράδοσης, τηλέφωνο και όνομα. Γραφεία FedEx. Ονομα διευθυντού: Dr. Gary James. E-mail: [email protected]. Τηλέφωνο:+229-985-919-07.

Εχω ήδη πληρώσει τα έξοδα αποστολής. Το μόνο που χρειάζεται να πληρώσετε εσείς είναι το κόστος ασφάλισης. Παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό κατοχύρωσης και να ενημερωθείτε για το αντίτιμο της ασφάλισης, ώστε να το καταβάλετε. Με τις καλύτερες ευχές μου, Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ».

Οι πρώτες σκέψεις άμα τη αναγνώσει της ειδήσεως για την επιτάγα με τα ντάλαρς ήταν: «Ετσι σε θέλουμε, Κριστίν! Γενναιόδωρη και μπρούκλισσα. Να στέλνεις ενάμιση μύριο και να βάζεις από την τσεπούλα σου τα έξοδα αποστολής. Για την ασφάλιση του τσεκ, μην ανησυχείς. Μια ζωή πληρώνουμε ασφάλιστρα και ποτέ δεν απολαύσαμε το αίσθημα της ασφάλειας».

Προσγείωση

«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις» λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Για μια εισέτι φορά, έχει δίκιο – κι αυτό είναι εξοργιστικό. Τα «θαύμα» με το 1,5 εκατομμύριο δολάρια «κερασμένο» από την κυρία, η οποία… συμπαθούσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είναι τζούφιο… Τέτοιου είδους emails κυκλοφορούν κατά χιλάδες στο διαδίκτυο. Αλλα υποτίθεται ότι προέρχονται από Σαουδάραβες κροίσους, που είναι στα τελευταία τους και χαρίζουν σε αγνώστους (σε εσένα, δηλαδή) πετροδόλαρα, άλλα από Νιγηριανούς υπουργούς, που θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα, και άλλα από «φιλανθρώπους» Αμερικανούς, που σκορπίζουν το βιος τους σε τυχαίους παραλήπτες (πάλι σε εσένα). Οποιος αρχίζει το λακριντί με τους αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνήθως μπλέκει. Αλλοι έχουν πέσει θύματα απαγωγής και οι πιο τυχεροί απ’ όλους απλώς έχασαν χρήματα, προκαταβάλλοντας τα «ασφάλιστρα» για την απρόσμενη δωρεά. Ηθικόν δίδαγμα; Μην ασχοληθείτε ποτέ με τέτοιου είδους emails! Στη συνομοταξία των ντεμέκ δωρεών μπορείτε να συμπεριλάβετε και τη δωρεά της Κριστίν Λαγκάρντ.

Βέβαια, είναι πιθανότερο να σου στείλει βαλίτσες με εκατομμύρια το ΔΝΤ παρά να δεις άσπρη μέρα με την πολιτική του Στουρνάρα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα