Παίρνουν σειρά για τη διαθεσιμότητα!

Εως τις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας άλλοι 8.211 δημόσιοι υπάλληλοι από μια «δεξαμενή» 9.820 εργαζομένων, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με μοριοδότηση των προσόντων τους, όπως ανέφερε o πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -την προηγούμενη εβδομάδα- σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», στο στόχαστρο της κυβέρνησης για την κινητικότητα του Δεκεμβρίου βρίσκονται πλέον οι εταιρίες των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς και όχι μόνον, οι εργαζόμενοι στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι, αφού πήραν πολύ υψηλές αποζημιώσεις όταν ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία, στη συνέχεια μετατάχθηκαν σε άλλα υπουργεία, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ.

Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» χθες, το μεγαλύτερο «βάρος» θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας. Στους 8.211 υπαλλήλους υπολογίζονται και οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Το σύνολο αφορά 9.820 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, νούμερο μεγαλύτερο κατά 1.500 υπαλλήλους, ώστε να υπάρχει «μαξιλάρι ασφαλείας» για να καλυφθούν τυχόν εξαιρέσεις. Σημειώνεται ότι έως τις 31 Ιουλίου τα υπουργεία θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοι κλάδοι, ειδικότητες και τμήματα έχουν πλεονάζον προσωπικό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως τις 23 Αυγούστου θα καταργηθούν θέσεις με Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία θα καταρτίζονται πλέον οι οργανισμοί των υπουργείων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι έως τις 16 Σεπτεμβρίου να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι, φθάνοντας συνολικά τους 12.500, οι οποίοι θα αξιολογούνται με μοριοδότηση των προσόντων τους. Και αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας στα τέλη του Σεπτεμβρίου το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο να αποτελέσει αντικείμενο μίας και μόνης συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο παραπάνω αριθμός προκύπτει από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων. «Οι εκπρόσωποι των δανειστών δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα του Δημοσίου» δήλωσε (Βήμα 99,5) ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη να του αποστείλει τις προτάσεις του για τη διαδικασία μοριοδότησης, έτσι ώστε μέσα στην εβδομάδα (μάλλον την Τετάρτη) να εκδοθεί η υπουργική απόφαση.

Ο αριθμός των πλεονάζοντων υπαλλήλων προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων, η οποία διεξήχθη με τη συνεργασία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Στεφάνου με συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα