Υποπτες πιέσεις (!) για να κλείσει το Υ.ΜΑ.Θ.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, η τρόικα φέρεται ότι άσκησε πιέσεις ακόμη και για κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που εκτός των άλλων έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό εθνικού περιεχομένου. Το επιχείρημα που κατά τις πληροφορίες χρησιμοποίησαν σε σχετική συζήτηση τον περασμένο Φεβρουάριο οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ». Πάντως, η κυβέρνηση αντέδρασε από την πρώτη στιγμή αρνητικά αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλωστε, και χθες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν -ύστερα από δημοσίευμα στο real.gr- ότι «δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του ΥΜΑΘ». Μάλιστα, από το Μέγαρο Μαξίμου υπενθύμιζαν ότι η επανίδρυση του υπουργείου ήταν προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, μια δέσμευση που υλοποιήθηκε μόλις ανέλαβε πέρυσι τη διακυβέρνηση της χώρας και σχημάτισε την πρώτη του κυβέρνηση.

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε και ο ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας σε δηλώσεις του ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του υπουργείου. «Είμαστε ακόμη εδώ, καθώς δεν μας έχει καταργήσει καμία τρόικα» είπε. Ο κ. Καράογλου, κάνοντας σαφή τη θέση της κυβέρνησης, επισήμανε ακόμη ότι «ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση κατάργησης του υπουργείου και δηλώνουμε δυναμικά “παρών” στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι οι λόγοι της επανίδρυσης δεν ήταν μόνον εθνικοί και λόγοι πολιτικού συμβολισμού, αλλά και αναπτυξιακοί. «Μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μας έχουν κατατεθεί περισσότερα από 130 επενδυτικά σχέδια, ύψους άνω των 600.000.000 ευρώ» επισήμανε ο ΥΜΑΘ, σύμφωνα με τον οποίο το προσωπικό του υπουργείου είναι 108 άτομα.

«Η επανασύσταση του υπουργείου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υπαναχώρηση, η παρουσία του δεν είναι πολυτέλεια και φυσικά δεν οφείλεται σε αυτήν η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Με τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν παίζουμε. Η Μακεδονία και η Θράκη δεν καταργούνται, καθώς δεν είναι ούτε αποικία ούτε προτεκτοράτο» σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα