Χαμηλοί τόνοι (;) για την «αυθαίρετη» τροπολογία

Με αμηχανία αλλά και με προδιάθεση να μην υπάρξουν αντάρτικα αντιμετώπισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ την τροπολογία η οποία θα οδηγήσει στην κατάργηση φορέων του Δημοσίου μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων. Χθες, στη Βουλή, κατά τη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα, στο οποίο έχει ενταχθεί η τροπολογία, η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας ως μια πρόγευση της έντασης που αναμένεται να σημειωθεί αύριο και μεθαύριο κατά την ψηφοφορία επί της τροπολογίας στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αντιμετώπιση των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι έδειξαν να διαψεύδουν τις Κασσάνδρες που ήθελαν νέα αντάρτικα. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, διαφωνώντας τόσο με τη διαδικασία για το άσχετο νομοσχέδιο στο οποίο κατετέθη όσο και με την ουσία, το ότι δηλαδή με ένα Προεδρικό Διάταγμα και όχι μέσω Βουλής θα κλείνουν οργανισμοί του Δημοσίου, με φυσικό επόμενο βήμα τις απολύσεις. « Η τροπολογία υποκαθιστά τη Βουλή στο νομοθετικό της έργο. Δεν είναι δυνατόν να περάσει έτσι. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα» είπε ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα ωστόσο παρενέβη ο εισηγητής της Ν.Δ. Δ. Σταμενίτης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της ρύθμισης λόγω των ειδικών συνθηκών που διάγει η χώρα.

Αποστάσεις, πάντως, οι οποίες αποδόθηκαν στη θέση του προέδρου της επιτροπής τήρησε ο Γιώργος Βλάχος: «Κι εγώ σήμερα ενημερώθηκα για την τροπολογία από τα μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε ο κ. Βλάχος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα διαφώνησε ανοικτά με τη ρύθμιση

Εκπτώσεις στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Σε βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που απέκτησαν μέσω του ΟΕΚ, οι οποίοι θα κληθούν από κοινού να καταβάλουν μόνο ένα παράβολο αξίας 500 ευρώ.

Επίσης για τις μονογονικές οικογένειες θα υπάρξει μείωση προστίμου κατά 70%, ό,τι δηλαδή προβλέπεται και για τις τρίτεκνες οικογένειες, ενώ κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας είναι δυνατή η κατασκευή ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ πέραν του νόμιμου όγκου.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα