Το κονάκι, η μολότοφ (;) και οι μηνύσεις

Εναντίον των ζηλωτών μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στρέφονται οι μοναχοί της νέας αδελφότητας και τους κατηγορούν για τα επεισόδια που ξέσπασαν προχθές στο κονάκι του μοναστηριού στις Καρυές. Μάλιστα, εις βάρος 12 εξ αυτών υπέβαλαν και μήνυση, ζητώντας να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, οι μοναχοί της νέας αδελφότητας ζητούν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να εκκενωθεί το κονάκι και επικαλούνται σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Στη μήνυση που υπέβαλαν κατονομάζονται έξι μοναχοί ως φυσικοί αυτουργοί των προχθεσινών επεισοδίων, ενώ άλλοι έξι, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της μονής Μεθόδιος, ως ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων.

Επίσης, οι μοναχοί της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των αστυνομικών Αρχών, λέγοντας ότι «οι αστυνομικοί με τις ενέργειές τους, αντί να συνδράμουν προκειμένου να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις, παρεμποδίζουν την εκκένωση του μοναστηριού».

Την ίδια ώρα ξεσπά νέος «πόλεμος». Αυτή τη φορά γύρω από φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και στην οποία φαίνεται μοναχός της Μονής Εσφιγμένου να πετά μολότοφ. Η νέα αδελφότητα τονίζει ότι «οι καταληψίες των κτιρίων της μονής αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος της αντιπροσωπίας των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρεις μολότοφ κι έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

Οι ζηλωτές μοναχοί διαψεύδουν από την πλευρά τους ότι πέταξαν μολότοφ και τονίζουν ότι η φωτογραφία αποτελεί προϊόν μοντάζ. Την ίδια ώρα διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο κονάκι παρά το γεγονός ότι τα τρόφιμα που διαθέτουν τελειώνουν. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πάντως, τα πνεύματα στις Καρυές ήταν ήρεμα και δεν σημειώθηκαν νέα έκτροπα.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα