Με την ουρά στα σκέλια για την δρα Μέρκελ

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» με τίτλο « Τα κλειδιά της Υγείας στη Μέρκελ». Το δημοσίευμα αναφερόταν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο και μέσω αυτού ενημερωθήκαμε για τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ στον τόπο μας! Μάλιστα, στην ανακοίνωση ο Γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ αναφερόταν στη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία της χώρας μας, που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και «που προετοίμασε ως επικεφαλής (Domain Leader) το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, το οποίο συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα».

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό δελτίο Τύπου μεταφρασμένο στα ελληνικά, χωρίς περαιτέρω σχόλια, ούτε καν μια δήλωση του δικού μας υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη που θα έχει την ευθύνη να «τρέξει» τις αλλαγές, γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Οταν μάλιστα προχθές η «δημοκρατία» ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο «για ποιον λόγο η ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων έγινε μέσω ενός μεταφρασμένου γερμανικού δελτίου Τύπου», η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «ο Γερμανός υπουργός Υγείας έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και το θεωρούμε πολύ θετικό για τη χώρα μας»… Χθες το ελληνικό υπουργείο Υγείας έδωσε και επισήμως την απάντησή του με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι προωθούμενες μεταρρυθμιστικές αλλαγές στις δομές υγείας γνωστοποιούνται στην ελληνική κοινή γνώμη μέσω δελτίων Τύπου του γερμανικού υπουργείου Υγείας, διευκρινίζεται ότι ήδη από τις 18 Ιουλίου 2013 ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έχει δημοσιοποιήσει τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Ελλάδας και Γερμανίας, στο πλαίσιο της τακτικής, άτυπης ενημέρωσης προς τους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου».

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω ενημέρωση αναφέρθηκε εν τάχει η συμφωνία, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς στην αιχμή της επικαιρότητας ήταν οι συγχωνεύσεις των έξι νοσοκομείων της Αττικής, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και άλλα θέματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα