«Γαλάζια» γκρίνια για το… πράσινο κράτος!

«Το “πράσινο” κράτος ζει και βασιλεύει». Αυτή είναι η φράση που ακούγεται όλο και πιο συχνά στο στρατόπεδο της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, όπου οι διαμαρτυρίες και οι έντονες γκρίνιες δεν λένε να κοπάσουν. Βλέπετε, οι «γαλάζιοι» διαπιστώνουν ότι το πάνω χέρι και επί δικομματικής κυβέρνησης έχει το αδύναμο δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ και όχι το πιο ισχυρό κυβερνητικό κόμμα, που είναι η Ν.Δ.

Ιδιαίτερα στον χώρο της ΔΑΚΕ οι ενστάσεις δίνουν και παίρνουν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις τοποθετήσεις διευθυντών σε τελωνεία του Βορρά και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας της ΔΑΚΕ τελωνειακών Μακεδονίας έχει φτάσει ως τη Συγγρού, όπου δίνονται και συγκεκριμένα νούμερα. Από τις εννιά διευθύνσεις τελωνείων στη Θεσσαλονίκη οι έξι κατέληξαν σε «πράσινα» στελέχη που υποδείχτηκαν από την ΠΑΣΚΕ και μόλις τρεις σε «γαλάζιους». «Συχνά η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κυβερνά μόνο του και ότι η Ν.Δ. βρίσκεται εκτός κυβέρνησης» έλεγε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» στέλεχος της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης.

Πάντως οι «γαλάζιες» γκρίνιες στη Θεσσαλονίκης δεν είναι καινούργιες. Κι αυτό γιατί η γενική αίσθηση που υπάρχει στην πόλη είναι ότι στις επιλογές στελέχωσης της κρατικής μηχανής το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να έχει μερίδιο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά οργανισμών, όπως στον ΟΛΘ (Στέλιος Αγγελούδης) και στην ΕΥΑΘ (Νίκος Παπαδάκης), οι διοικήσεις παρέμειναν οι ίδιες.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ένας παρασκηνιακός πόλεμος για νέες θέσεις που παίζονται στους οργανισμούς της πόλης. Η νέα διοίκηση της ενοποιημένης ΔΕΘ-HELEXPO φαίνεται ότι έχει κλειδώσει και θα ανακοινωθεί το ερχόμενο διάστημα. Επίσης υπάρχει έντονη φημολογία για αλλαγές στη διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγίων και για τον ορισμό διοίκησης στη Ζώνη Καινοτομίας, όπου ακούγονται τα ονόματα του «γαλάζιου» αγρονόμου τοπογράφου- μηχανικού Μίλτου Τασούλη και του επίτιμου προέδρου του ΣΒΒΕ Νίκου Ευθυμιάδη. Από εκεί και πέρα μένει να οριστούν οι νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία, που εκκρεμούν εδώ και καιρό, καθώς και σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς της πόλης, πλην του ΚΘΒΕ, όπου πρόσφατα ορίστηκε η «γαλάζια» Μένη Λυσσαρίδου στη θέση της προέδρου.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα