Πήγαιναν στον Ακη όλες οι σακούλες!

To «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού και έμπορος ξυλείας Νίκος Ζήγρας, για ακόμα μία φορά «κάρφωσε» τον Ακη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που από τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας απαίτησε και έλαβε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα όντας «ηθικός και φυσικός αυτουργός» της υπόθεσης και ο «πραγματικός παραλήπτης» του μαύρου χρήματος, ζητώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και την επιείκεια του δικαστηρίου. Καθισμένος σε μια καρέκλα και διαβάζοντας τις σημειώσεις του, φάνηκε αποφασισμένος «να μιλήσει για όλους και για όλα». Με γρήγορο λόγο, άρχισε να εξιστορεί όσα έζησε στο πλευρό του πρώην υπουργού. «Ολα τα έχω πει στην απολογία μου στον ανακριτή Μαλλή. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα…» είπε, προσθέτοντας: «Θέλω να βοηθήσω να αποκαλυφθεί το μέγεθος της διαπλοκής κάποιων κατηγορουμένων και κάποιων εκτός αυτού του δικαστηρίου». Συχνά η ταχύτητα με την οποία ανέπτυσσε τον λόγο του προκαλούσε τις συστάσεις της έδρας, που δεν προλάβαινε να κρατάει σημειώσεις, ενώ ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Ιωάννης Νικολάου τον διέκοπτε συνέχεια διαμαρτυρόμενος επειδή διάβαζε τις σημειώσεις του («αυτό δεν είναι απολογία», ενώ σε άλλο σημείο φώναξε απαξιωτικά στον Ζήγρα το «μυαλό σου δεν πάει καλά», για να του απαντήσει οργισμένα ο πρόεδρος «είναι ντροπή σας»). Μέσα σε μία ώρα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζοφερό παρασκήνιο πίσω από τη «βιτρίνα» του τότε κραταιού υπουργού Εθνικής Αμυνας. Βραδινές συναντήσεις στις οποίες κανονιζόταν η διαδρομή του μαύρου χρήματος, βαλίτσες με χρήματα που πήγαιναν κι έρχονταν, μεταφορές μιζών μέσω υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών στην Ελβετία. «Εφτασα στο σημείο να παραδίδω στον Ακη Τσοχατζόπουλο 100.000 με 150.000 ευρώ την εβδομάδα μετρητά» ανέφερε, τονίζοντας ότι «όλοι γνώριζαν ότι τα χρήματα και τα ακίνητα ήταν του πρώην υπουργού, αλλά δεν ήξεραν την προέλευσή τους». Στο κάδρο ο Νίκος Ζήγρας έβαλε και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη (την έκδοση του οποίου έχουν ζητήσει οι ελληνικές Αρχές), τον Βλάση Καμπούρογλου (εκπρόσωπος της αντιπροσώπου εταιρίας των TOR-M1, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πέρσι στην Τζακάρτα), τον καταζητούμενο επίσης Αλ Ζαγιάτ Φουάντ, καθώς και τον Γιάννη Σμπώκο και τον Γιάννη Μπέλτσιο, για τους οποίους του είχε πει ο πρώην υπουργός ότι έκαναν μεταφορές χρημάτων για λογαριασμό του. Αναφορές έκανε και σε άλλους κατηγορουμένους που γνώριζαν (Αστέριο Οικονομίδη, Φρόσω Λαμπροπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου), όπως και η πρώην και νυν σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Πάντως με τη Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οικονομική συναλλαγή. Επίσης, τόνισε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος του έλεγε ότι τα χρήματα προέρχονταν από Αραβες επενδυτές, στη συνέχεια ωστόσο ο Ντίνος Μιχαηλίδης αποκάλυψε ότι ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο τέλος ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στο «προσωπικό του κέρδος» από την υπόθεση, που ήταν η «ιατρική βοήθεια» που του προσέφερε ο πρώην υπουργός, αν και αργότερα κατάλαβε ότι ήταν υστερόβουλη («μην πεθάνω και δεν μάθει για τους λογαριασμούς») που τον έκανε να αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντί του να τον βοηθήσει.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα