Μήνυση στον υπ. Παιδείας

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του διευθυντή του γραφείου του Βασίλη Βασιλόπουλου και του συνεργάτη του Αγγελου Λάσκαρη κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Η ομοσπονδία καταγγέλλει «σειρά βαρύτατων αδικημάτων» που σχετίζονται με την έκδοση «της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου», όπως τη χαρακτηρίζει, με την οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα για τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος εγκαλείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας «σε αντιποίηση Αρχής και σε παράβαση καθήκοντος με δόλο για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΙΕΛΕ, με εντολή του υπουργού Παιδείας ο κ. Λάσκαρης, ο οποίος δεν κατέχει καμία θεσμική ιδιότητα, συνέταξε εγκύκλιο και διέταξε να υπογραφεί άμεσα από τη διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Για τον λόγο αυτόν, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και εναντίον του κ. Λάσκαρη για «αντιποίηση Αρχής». Οσον αφορά τον κ. Βασιλόπουλο, του καταλογίζεται «άμεση συνέργεια σε αντιποίηση Αρχής», ο οποίος αποδέχτηκε την «παραθεσμική εμπλοκή του κ. Λάσκαρη στη σύνταξη της εγκυκλίου και συνυπέγραψε το κείμενο». Το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ισχυρίζεται ακόμα ότι το περιεχόμενο της επίμαχης εγκυκλίου «θα προκαλέσει άμεση και δυσεπανόρθωτη βλάβη σε μέλη της ομοσπονδίας με πρόθεση την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων)».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των μαρτύρων που η ΟΙΕΛΕ σκοπεύει να καλέσει για την υπόθεση βρίσκεται και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος προχθές παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ότι αγνοούσε την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου, παρότι αφορά θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την οργή του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που απάντησε με σκληρά λόγια. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, αντιδρούν εντόνως κυρίως για τη διάταξη με την οποία μειώνονται οι αποζημιώσεις και δίνεται η δυνατότητα μαζικών απολύσεων προκειμένου να αντικατασταθούν εκπαιδευτικοί που αμείβονται βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με νεοεισερχομένους των 600 ευρώ.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα