Σαμαράς: «Γενικευμένη αναταραχή στη χώρα θέλει η αντιπολίτευση»!

Ξεκάθαρο μήνυμα στους υπουργούς για συνεχή εγρήγορση έστειλε, χθες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Δεν επιτρέπεται ούτε κατ’ ελάχιστον χαλάρωση» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «καθώς τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες». Επίσης, τόνισε: «Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος», ενώ ζήτησε για όσους σκοπεύουν να κάνουν χρήση ολιγοήμερων διακοπών την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου να συνεννοηθούν με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» είπε ο πρωθυπουργός και έκανε ιδιαίτερη μνεία προς τα υπουργεία που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, σημειώνοντας ότι «ει δυνατόν να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι τέλους Αυγούστου».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «τους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να αλλοιώσει ή και να ματαιώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης». «Ηδη», είπε, «έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή». Δεν θα το πετύχει». Και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από τον επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό αυτό δρόμο».

«Πρέπει, όμως, και εμείς να μην αποπροσανατολιστούμε και οδηγηθούμε σε λάθη και αστοχίες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μίλησε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. κατά τον πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και η απασχόληση, η εμβάθυνση της ένωσης και ολοκλήρωση της ευρωζώνης, και τέλος η μετανάστευση και η κινητικότητα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη, καθώς η οικονομική κρίση επέβαλε την υιοθέτηση περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για τη διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξυγίανση της οικονομίας.

Το υπουργικό συμβούλιο απασχόλησε και η πλήρωση των κενών θέσεων των προέδρων και των αντιπροέδρων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (αναλυτικότερα στη σελ. 14).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου για να αξιολογήσουν τις πρώτες ώρες της εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή για τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα