Η Αριστέα από την Ηλεία που έγινε (στα 24 της) η «φωνή» της ΟΝΝΕΔ!

H δικηγορία και η πολιτική γεμίζουν τη μέρα της. Το ξυπνητήρι χτυπάει γύρω στις 7 κάθε πρωί γι’ αυτήν, ενώ το πρόγραμμά της ολοκληρώνεται το βράδυ . Ο λόγος για την 24χρονη Αριστέα Διαμαντοπούλου, που εδώ και λίγες μέρες είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΟΝΝΕΔ. Γόνος αγροτικής οικογένειας, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε ως εδώ, όταν το 2007 έφευγε από το ορεινό χωριό Πέρσαινα του νομού Ηλείας, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, για να έρθει στην πρωτεύουσα και να σπουδάσει στη Νομική. Για την Αριστέα, η σχολή αυτή ήταν όνειρο ζωής και πέρασε σε αυτήν χωρίς φροντιστήρια.

Σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα και κάθε πρωί πηγαίνει σε δικηγορικό γραφείο ως ασκούμενη δικηγόρος έως το μεσημέρι. Από εκεί και έπειτα το πρόγραμμά της συνεχίζεται στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις μαζί με άλλους νέους και νέες, για να σχεδιάσουν τις δράσεις τους απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα.

Στο νέο εκτελεστικό γραφείο της «γαλάζιας» νεολαίας συνεργάζεται με άλλα φρέσκα πρόσωπα που έχουν δουλέψει χρόνια σε αυτήν και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια, καθώς ο νέος πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης τήρησε το προεκλογικό του σύνθημα «Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας».

Η νεαρή ασκούμενη δικηγόρος ενδιαφερόταν από μικρή ηλικία για τα κοινά και η σχέση της με τη «γαλάζια» κεντροδεξιά παράταξη οφείλεται στο οικογενειακό της περιβάλλον. Ωστόσο, η καθοριστική επαφή της με τη νεολαία της Ν.Δ. εγκαινιάστηκε στο πανεπιστήμιο, καθώς από το πρώτο έτος της Νομικής Σχολής άρχισε η ενεργή ενασχόλησή της με τα κοινά και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στη συνέχεια διετέλεσε για δύο χρονιές υπεύθυνη της ΔΑΠ Νομικής, ενώ πέρυσι ήταν στη γραμματεία της ΔΑΠ, στη θέση της υπεύθυνης πολιτικού σχεδιασμού και Τύπου.

Στο επίκεντρο της προσοχής της βρίσκονται τα προβλήματα της δικής της γενιάς, όπως η ανεργία, η επαγγελματική αποκατάσταση, οι σπουδές και γενικότερα το μέλλον των νέων, η αντιμετώπισή τους από την κοινωνία και από το πολιτικό σύστημα, καθώς και το ποιες προοπτικές έχουν στην Ελλάδα.

Η Αριστέα Διαμαντοπούλου αναγνωρίζει και με το παραπάνω τη δύσκολη συγκυρία και την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Αποψή της είναι ότι η γενιά του Πολυτεχνείου μάς έφερε ως εδώ και γι’ αυτόν τον λόγο οι σημερινοί νέοι πρέπει να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και να βγουν μπροστά, καθώς θεωρεί ότι έχουν άλλα μυαλά και νέες ιδέες. Αυτό, όπως υποστηρίζει, επιχειρείται με τις προτάσεις και τις δράσεις που κάνει η ΟΝΝΕΔ.

Οσον αφορά το δικό της μέλλον, στον επαγγελματικό τομέα θέλει να ολοκληρώσει την άσκησή της και να ανοίξει το δικό της γραφείο. Ονειρό της είναι να ασκήσει τη μαχόμενη δικηγορία, καθώς όσο ασχολείται με αυτήνμετά τη σχολή τόσο περισσότερο τη γοητεύει. Την ίδια στιγμή, θα ήθελε να συνεχίσει στην ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα στη ΝΔ. Επιπλέον, θα ενδιαφερόταν να βοηθήσει πιο αδύναμες οικογένειες, ίσως να μετάσχει και σε κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Λάμπρος Ζαχαρής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα